ANJINA ISPOVEST: Napunila sam 40 godina – i zbog jedne ODLUKE ću se kajati do KRAJA ŽIVOTA!

Tuga koja se teško leči.

Bila sam mlada i luda. Čak ni puno luda, ali malo slobodnija i našla sam dečka sa 16 godina. Mladi i napaljeni, imali smo seks tri puta dnevno. On je pazio, ali kondom nam nije padao na pamet. I tako, moglo se očekivati… posle četiri meseca zabavljanja, zakasnila mi je menstruacija.
Bilo mi je prerano da se udajem i da rađam, da budem dobra supruga i ženica, kad sam još bila devojčurak. Vešto sam sakrila činjenicu da sam u drugom stanju. Od svih, i od roditelja i od njega, mog dečka. Pošto sam iz malog mesta, otišla sam kod jedne rođake iz Beograda i uz njenu pomoć obavila kiretažu. Brzo sam se oporavila, i fizički i psihički. Mladost… Kada sam se vratila iz Beograda, raskinula sam s dečkom. Naravno da nisam mogla da budem s njim i da čuvam tajnu koju sam krila – da sam se oslobodila našeg deteta.

Sada sam udata i imam dvoje dece. I prošlo je 24 godine od abortusa za koji samo ja znam. Uz obaveze i jurnjavu ne stižem da puno razmišljam o tome. Ali, svake godine krajem aprila, setim se i ne mogu da ne zaplačem. Ona ili on bi sada imali 24 godine. Možda bi moja nerođena ćerka bila diplomirani arhitekta ili kafe kuvarica, a sin fudbaler ili profesor, kao da je bitno.

Isplačem se i teram dalje. To je život, izbor i odluke. Zbog te ću se zauvek kajati.

 

SD

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije