BUKVALNO ne skidaju POGLED sa OVOG DELA TELA: Žene NIKAD neće pogoditi ŠTA muškarce NAJVIŠE PRIVLAČI

Kada su u pitanju delovi tela koji najviše privlače muškarce, žene odmah pomišljaju da je reč o bujnim grudima, zategnutom telu i lepom licu.

 

Međutim, postoji jedan detalj na kome muškarci zadržavaju najviše svoje pažnje, a žene nikada ne bi pogodile u čemu je stvar!

Kako je pokazalo istraživanje na univerzitetu u Mančesteru, najatraktivniji deo ženskog lica, sa koga muškarci jedva skreću svoj pogled su usne.

Žena i muškarac

Foto: Profimedia

U istraživanju, u kome je učestvovalo 50 muškaraca, naučnici su pokazivali fotografije različitih žena, sa ružem i bez njega. U prvih 10 sekundi muškarci su „fiksirali“ pogled na ružičasti karmin, u proseku 6,7 sekundi, dok je za crveni ruž njihovu pažnju držao u proseku 7,3 sekunde.

 

MOŽDA VAS ZANIMA..

Kad je žena imala karmin na usnama, muškarci su njenim očima posvećivali prosečno tek 0,95 sekundi, dok su na kosu „utrošili“ još manje – 0,85 sekundi.

Pri tome, što su usne bile punije, privlačile su više pažnje.

Autori studije naveli su da usne predstavljaju jedan od najsenzualnijih delova ženskog tela i da igraju ključnu ulogu kada je seksualna privlačnost u pitanju.

– Istraživanje ukazuje na to da su crvene usne i percipirana atraktivnost žene još uvek neraskidivo povezani. Crveni ruž se pokazuje kao najmoćniji faktor privlačnosti koji značajno povećava vizuelnu fiksaciju – zaključio je glavni istraživač Biti.

Foto Profimedia/ilustracija
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..