Časna sestra Monika jedna je od najpopularnijih tiktokerki!

Možda vam se ideja da se sveštena lica nađu na popularnim društvenim mrežama čini čudnom, ali to ne menja činjenicu da i te kako imaju svoju publiku i uživaju ogromnu popularnost.

Ovog puta, glavna zvezda TikToka je časna sestra Monika koja simpatičnim videima pokušava da približi svoj život drugima i širi ljubav prema veri i Bogu. Njeni videi su i te kako popularni, i broje od nekoliko stotina hiljada pregleda pa do čak nekoliko miliona, a broj pratilaca veći je iz dana u dan.

@nunsenseforthepeople Robin Williams’ 10 reasons to be an Episcopalian. I would also add a bonus: number 11. Most Episcopalians are funny nerds. #nuntok #spiritualtiktok #episcopalian #robinwilliams #fypシ #genx #funny #nerds ♬ original sound – Sister Monica Clare, CSJB

Uostalom, ne viđa se svaki dan da neko objašnjava da li više voli „večernju ili jutarnju molitvu, Božić ili Uskrs“ u ritmu pesme „It’s Tricky“ od Run D.M.C.

„Nismo sve mračne stare dame koje čitaju Bibliju“ rekla je u jednom snimku sestra Monika, inače članica Zajednice Svetog Jovana Krstitelja u Mendhamu u Nju Džersiju.

Ona na svojim tiktokovima dokumentuje život u manastiru i odgovara na pitanja pratilaca na šaljiv način.

„Mi nismo samo pobožni, napeti ljudi. Postoji radost i smeh, čitav spektar ljudskog iskustva. Žene u mojoj zajednici su veoma inteligentne, veoma žestoke. One znaju šta žele.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mackenzie Stroh (@mackenzie.stroh)

Inače, sestra Monika u jednom videu objasnila je i kako je došlo do toga da krene da snima za TikTok, i istakla da su pre desetak godina samostani i manastiri bili veoma oprezni kada su u pitanju društvene mreže. Napomenula je da su sredinom 2000-ih rimokatoličke časne sestre počele da pronalaze široku publiku na Jutjubu i Majspejsu. Čak je i papa Franja priznao da uprkos svim načinima na koje su društveni mediji korišćeni za širenje mržnje i podsticanje sujete, oni se takođe mogu koristiti za evangelizaciju.

„Shvatili su da je to odličan način da se demistifikuje ono što radimo“, rekla je sestra Monika Kler, za Njujork Tajms.

@nunsenseforthepeople Get out there and vote, and campaign, and protest, and join the the justice movement. Dr. William Barber and the Poor People’s Campaign is a worthy organization that can bring real change. #nuntok #convent #episcopal #progressivechristian #fypシ #genx ♬ original sound – Sister Monica Clare, CSJB

Na profilu nunsenseforthepeople ona pokušava da približi ljudima pojedine rituale i običaje, a skrenula je pažnju i kada su u pitanju episkopalne vrednosti kao što su rodna ravnopravnost i inkluzija.

Ova časna sestra je čak učestvovala i na protestima „blacklivesmatter, ali i javno pokazala podršku ženama, naravno, kroz poseban, kako kaže „hrišćanski filter“. Pre nego što je ušla u Zajednicu Svetog Jovana Krstitelja 2012. godine, Klodet Monika Pauel je nastupala u akustičnom rok bendu i improvizovanoj trupi komičara u Los Anđelesu.

Sestra Monika kaže da uporno pokušava da nagovori i ostale sestre da počnu da koriste društvene mreže: „Ako budemo nastavile da budemo skrivene, počećemo polako da izumiremo.“

Foto Pixabay
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..