CELULIT I VEĆE BUTINE vas mogu zaštititi od OVIH OPASNIH BOLESTI!

Stručnjaci su otkrili da žene koje imaju salo na butinama, kukovima i zadnjici mogu biti u manjem riziku od dobijanja demencije i moždanog udara

Neki ljudi imaju široke kukove, dok drugi imaju bucmaste ruke, ili čak velika stopala.
Istraživanja su ranije otkrila da malo više masnoće oko stomaka (visceralne masti) može povećati rizik od zdravstvenih problema, kao što su dijabetes tipa 2, koronarna bolest srca, neke vrste raka i moždani udar.

Ali stručnjaci su sada otkrili da bi veće butine i celulit, mogli biti korisni za vaše zdravlje.

Istraživači iz Džordžije, SAD, otkrili su da žene koje imaju salo oko butina, kukova i zadnjice mogu imati dodatnu zaštitu od demencije i moždanog udara.

Pišući u časopisu „Dijabetes“, lekari su otkrili da masnoća koja se nalazi ispod kože i izaziva celulit, takođe vas štiti od poremećaja povezanih sa upalom.

celulit
Pexels

Takođe su otkrili da oni koji imaju visok nivo ove vrste masti, imaju niži nivo upale nego muškarci.

Test je sproveden na miševima i naučnici su otkrili da kada su ženke glodara podvrgnute liposukciji, a salo je uklonjeno, njihov nivo upale se povećao.

Međutim, novo istraživanje ne sugeriše da bi žene trebalo namerno da pokušaju da dobiju višak masnoće oko bedara, kako bi se zaštitile od bolesti.

Profesor Aleksis Stranahan, stručnjak na odeljenju za neuronauku i regenerativnu medicinu Medicinskog koledža Džordžije, Univerziteta Augusta, rekla je da istraživači sada moraju da sagledaju razliku u polovima i kako mogu biti zaštićeni na različite načine.

– Kada smo iz jednačine izbacili potkožnu masnoću, odjednom mozak žena počinje da pokazuje upalu na način na koji to radi muški mozak, a žene dobijaju više visceralne masti.

Ali moramo da prevaziđemo vrstu pojednostavljene ideje, da svaka razlika u polu uključuje hormonske razlike i izloženost hormonima.

Moramo zaista dublje razmisliti o osnovnim mehanizmima za polne razlike, kako bismo ih mogli tretirati i priznati ulogu koju pol igra u različitim kliničkim ishodima – kaže Aleksis.

Ona je dodala da gubitak masti može imati različite uticaje na različite delove mozga – što je potrebno istražiti, prenosi TheSun.

Foto Pexels
Izvor/Autor Infomer
Komentara
Očitavanje..