Ljubavni odnosi: DA LI PRAVITI PAUZU U VEZI?

Ljubavni odnosi mogu biti teški, razlika u mišljenjima između vas i vašeg partnera stvara napetost, a onda dolazi do toga da napravite pauzu.

Stručnjaci smatraju da to nije najbolje rešenje

Pauza u vezi može izgledati kao najbolja opcija za vas i vašeg partnera kada odnos postane neprijatan, to je zapravo jedna od najgorih odluka i to u smislu kako utiče na to kako vi i vaš partner rešavate konflikt.

Stvar sa prekidima u odnosima je da oni deluju kao neka vrsta flastera za privremeno rešavanje problema.

Oni pružaju priliku vama i vašem partneru da na trenutak pobegnete od dileme koja vas je naterala da provedete vreme odvojeno, ali ne uspevaju da se pozabave dilemom i potencijalno je reše.

Kada se pauza završi i vi i vaš partner se vratite jedno drugom, problem je i dalje prisutan, ostaje u pozadini, čekajući da ponovo podigne svoju ružnu glavu u budućnosti.

Suočavanje sa problemom istog trenutka daleko je bolji način za rešavanje konflikta u vezi, umesto da ga izbegavate putem uz pomoć pauze.

Koliko god privremeni prekid u vašem odnosu izgledao privlačno, to zaista može biti najrazornija stvar koja se ikada dogodila vezi koju imate sa svojim partnerom.

Pravljenje pauza može podstaći da se naruši poverenje, da dođe do pogrešne komunikacije, a dalje može čak dovesti do trajnog raskida. Ako vi i vaš partner pravite česte pauze i imate poteškoća da se pozabavite prvobitnim problemom koji je podstakao pauzu, možda bi vas dvoje trebalo da razmislite zašto je komunikacija postala inferiornija u odnosu na razdvojenost.

ljubavni odnosi
Pexels

Ako postane očigledno da ste se vas dvoje oslanjali na pauze u pokušaju da izbegnete rešavanje problema, to može biti znak da treba ozbiljno da razmotrite stanje vaše veze i utvrdite da li ima potencijala da se poboljša ili ne.

Komunikacija je apsolutno suštinska komponenta svakog odnosa, bilo da je ta veza intimna, prijateljska ili porodična, i iako može biti teško pronaći prave reči za diskusiju o određenom pitanju, isticanje toga pre nego kasnije će dugoročno koristiti vama i drugima.

Ako razmišljate o tome da napravite pauzu od partnera, možda dvaput razmislite o budućim implikacijama koje bi to moglo stvoriti.

U početku može izgledati primamljivo, ali to bi mogla biti najgora stvar koju ste učinili svojoj vezi.

Foto Pexels
Izvor/Autor Informer.rs
Komentara
Očitavanje..