Ćerka joj je umrla na rukama. Pročitajte njenu priču

Elizabeta Vitaker je dugo pokušavala da dobije drugo dete. Saznala je da je trudna tek nakon što je skroz digla ruke od te ideje. Porodila se u 41. drugi put, kad joj je sin Tomi bio desetogodišnjak.
I bila je presrećna što joj se porodica uvećala za još jednog člana, plavokosog i plavookog anđela, majušnu En. Čak je i prestala da radi puno radno vreme kako bi uživala u svakom danu odrastanja svoje mezimice. Suprug Džon joj je obezbedio sjajan život.

Bio je kraj decembra. Enin peti Božić. Svi su uživali u prazničnoj atmosferi, okićenoj kući i snegu koji je pao. Sve je bilo skoro savršeno. Samo je En od ranog jutra bilo malo loše.
Roditelji su njenu slabost pripisivali prehladi, pošto se dosta igrala na snegu, a bilo je prilično hladno.

Posle ručka Liz je shvatila da joj je ćerka dobila groznicu, ali nije htela da paniči i da zove doktora na Badnje veče. Stavila je En u krevet i pustila je da se odmara. Za svaki slučaj je kasnije pozvala doktora telefonom, posavetovala se s njim, obišla ju je nekoliko puta, uverila se da je dobro i legla da spava.

120259_tuzna-mama-za-portal-profimedia0056843402_630x0

Sutradan ujutru je ušla u njenu sobu i ugledala svoju strahovito bledu devojčicu kako se bori za vazduh. Kad nije uspela da je probudi, shvatila je da je situacija prilično ozbiljna. Uzela ju je u naručje, nežno zaljuljala i zajecala. En se nije ni pomerila.
Prebacili su je brzo u bolnicu jer je doktor posumnjao na meningitis. Sumnje su brzo bile potvrđene. Temperatura joj je skočila na 41 sa 5. Malena En bi povremeno tiho zaječala, ali se nije trzala, niti budila. A kad je u jednom trenutku došla k sebi, prošaputala je mami, tati i bratu da ih voli i otišla.
Priča Elizabet Vitaker je priča o svakoj majki koja je izgubila svoje dete. Maestralno ju je napisala Danijela Stil, i sama majka koja je ostala bez sina.

Žena

Komentara
Očitavanje..