Cosmo detoks plan od kojeg ćete blistati

Probudili ste se.
Umesto što ćete pospane pojuriti u kuhinju da skuvate sebi prvu jutranju kafu, bolje popijte čašu mlake vode na prazan želudac. Rano ujutru je najjača koncentracija toksina u krvi pa će voda pomoći da ih izbacite iz organizma. Ako vam je pomisao o toploj vodi suviše odbojna, napravite zeleni čaj s vodom koja nije proključala.

Doručak.
Svom uobičajenom doručku dodajte kašičicu lanenih semenki, koje će podstaknuti čišćenje probavnog sistema. Još bolje će biti ako ih noć pre prelijete s malo vode i pustite da odstoje. Ako želite da isprobate nešto novo (a odlično je za doručak) napravite ukusne kuglice od rendanih jabuka, ovsenih pahuljica, badema i cimeta. Mmmm, podsećaju na bakinu pitu od jabuka zar ne?

 

Vreme je za ručak.
Izaberite neku nemasnu supu s povrćem ili varivo od brokolija jer će ova kombinacija očistiti vašu jetru. Potpuno izbacite so iz obroka jer so uzrokuje nakupljanje vode u telu, a što dalje usporava eliminaciju toksina.

Međuobrok.
Popijte sok koji ćete pripremiti od jedne cvekle, 1 komada svežeg đumbira, 2 jabuke, koje ćete izrezati na četvrtine i staviti u sokovnik. Napravljeni sok popijte odmah (bež šećera).

Večera.
Napravite salatu od lisnatog povrća u koju ćete ubaciti malo suncokreta i feta sira i začiniti sve s par kapi limunovog soka.

 

Cosmopolitan

Komentara
Očitavanje..