Čudotvorna himalajska so: Zbog ovoga ćete stalno da je koristite! (RECEPT)

Svojim sastavom od 84 minerala i elementa u istoj razmeri u kojem se nalaze i u našem organizmu – pomaže telu i nervnom sistemu u postizanju ravnoteže i izuzetno je podmlađujućeg efekta

Poduža je lista dobrobiti na zdravlje koju možemo da „izvučemo“ korišćenjem himalajske soli. Skuplja od „obične“, ali toliko jeftinija od raznih preparata na tržištu s manjom lepezom povoljnog delovanja na ljudski organizam da ćete himalajsku so možda već danas poželeti da kupite.

Najčistija so na svetu

Osim što snabdeva telo svim bitnim mineralima i mineralima u tragovima, omogućuje prirodnu regulaciju elektrolita u telu i bolju apsorpciju nutrijenata i detoksikaciju. Podstiče i ubrzava ispiranje nakupljenih toksina iz organizma, a preporučuje se svima, pogotovo onima koji imaju problema sa povišenim krvnim pritiskom i zadržavanjem vode u organizmu.

Himalajska so je najčistija so na Zemlji, iz nezagađenog ekosistema starog više od 250 miliona godina. Svojom savršenom kristalnom strukturom i sastavom od 84 minerala i elementa u istoj razmeri u kojem se nalaze i u našem organizmu – pomaže telu i nervnom sistemu u postizanju ravnoteže i izuzetno je podmlađujućeg efekta.

Deluje kao regulator stresa, ali i stabilizuje nepravilne otkucaje srca. Reguliše nivo šećera u krvi i pomaže bubrezima da izluče višak kiselosti u mokraći. Deluje i na čišćenje sluzi iz pluća, pogotovo je korisna kod osoba koje boluju od astme i cističnih fibroza. Trebalo bi da je koristite i ako imate problema sa suvim kašljem – dovoljno je da stavite malo soli na jezik.
Čisti sinuse, sprečava grčenje mišića, pomaže održavanju mišićnog tonusa i čvrstoće, učvršćuje kosti, sprečava nastanak osteoporoze, sprečava širenje vena na nogama i bedrima, održava seksualnost i libido…

Kako da je koristite

Himalajsku so možete da koristite kao napitak, kupku, za ispiranje i inhaliranje. Slana kupka od himalajske soli posebno se preporučuje kod različitih kožnih oboljenja. Pripremite je tako da u kadu tople vode stavite oko 200 g himalajske soli. Pripremite je dva puta nedeljno.

Ako vam je koža nadražena od otrovnog hrasta ili bršljena, „patite“ zbog uboda insekata, imate žuljeve ili rane, pripremite rastvor od pola litra vode u koju ćete dodati 100 g himalajske soli. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i na iritirano područje stavite obloge. Ponavljajte dokle god je potrebno.
Rastvor će da pomogne i kod akni i osipa. Za čistu i „nahranjenu“ kožu s mineralima napravite piling sa himalajskom soli i biranim eteričnim uljima. Reuzultat je glatka i nežna koža bez odumrlih ćelija.

Kašiku soli otopite u čaši vode i upotrebite je za ispiranje usne duplje, ali i nosa i očiju. Rastvor za inhalaciju od dva litra vode i 200 grama himalajske soli pomoći će kod infekcije sinusa i upala uha, oslobodiće zapušen nos, pomoći će kod gnojne upale grla, bronhitisa i infekcija koje se iznova javljaju. Inhalirajte ujutro i uveče.

Kod reume i bolesti zglobova, napravite rastvor od litra vode i 100 g himalajske kristalne soli. Stavljajte obloge na bolna mesta tri puta nedeljno mesec dana.
Kod atletskog stopala, umornih i otežalih bolnih stopala napravite kupku za noge od 3 litra vode i 150 g himalajske soli. U rastvor sobne temperature potopite stopala na pola sata. Ponavljajte po potrebi.

Himalajska so pomaže i u regulaciji sna. U aroma lampicu stavite čajnu kašičicu soli i dodajte vode. Negativni joni koji se otpuštaju uklanjaju bakterije, obnvavljaju naše ćelije, povećavanju kapacitet kiseonika u krvi, poboljšavaju rad metabolizma, pomažu kod koncentracije, ali i povećavaju otpornost organizma, uklanjaju umor. Takođe izuzetno dobro deluju protiv glavobolje, nesanice, depresije, alergije i astme.

izvor.vecernji.hr

 

Komentara
Očitavanje..