Zaboravite na skupe kreme i maske: Jedino što stvarno može da spreči i ublaži bore na licu

Da bi vam koža što duže ostala mlada, morate se posvetiti i pravilnoj nezi

Kako se polako zalazi u određene godine, obično nakon tridesete, većina ljudi počinje da primećuje bore i teži da ih spreči ili ukloni različitim proizvodima. Potpuno uklanjanje je jako teško, ali zaista postoji nešto čime ih možete ublažiti.

Verovatno ste prvo pomislili na kreme, ali nemački časopis za zaštitu potrošača „Test“ otkriva da je ključ za mladolikost samo dovoljno sna i najmanje 1,5 litar vode dnevno!

Zdrava ishrana koja podrazumeva obilje voća i povrća takođe može da pomogne, dok pušenje i UV zraci oštećuju elastičnost kože, što neizostavno dovodi do boranja kože, naročito na licu.

Da bi vam koža što duže ostala mlada, morate se posvetiti i pravilnoj nezi. Stručnjaci ističu da je najbolje da to budu proizvodi od aloje vere, pšenice ili gaveza, jer sadrže alantoin i kožu čine mekom i blistavom.

Prirodna ulja poput arganovog, bademovog, kao i jojoba obezbediće vam neophodnu hidrataciju.

Sa druge strane, ovaj list ističe da kreme protiv starenja koje se mogu naći u prodaji nemaju mnogo efekta – zaključeno je nakon testiranja 9 takvih proizvoda na 270 žena.

Istraživanje je trajalo četiri nedelje, a dame su ujutro i uveče koristile kreme protiv starenja na jednoj polovini lica, dok su na drugu stranu nanosile obične hidratantne kreme.

Obe strane lica fotografisane su pre i posle ispitivanja, a rezultati su otkrili da nikakvog posebnog efekta nije bilo.

izvor.stil.rs

Komentara
Očitavanje..