ČUVAR ZDRAVLJA! Zeleno povrće koje jača kosti i obara pritisak, a košta samo 120 dinara po kilogramu

Zdravo i ukusno!

Potrebno vam je samo nekoliko koraka da poboljšate svoje zdravlje i svoj izgled i to sve možete postići sa spanaćem. Potrudite se da vaša ishrana sadrži upravo ovo lisnato povrće i nećete se pokajati.

Nekada i nekoliko svežih listova može da doprinese razlici koju ćete sasvim sigurno brzo primetiti.

Prevencija kancera

Dodavanje spanaća u ishranu jednostavan je način da sprečite razvoj i rast kancerogenih ćelija. Zeleno povrće je nešto što morate imati na svakodnevnom meniju. Spanać, kelj, kupus, zelena salata sve su to blagotvorne namirnice. One sadrže karotenoide, pigmente koji imaju antioksidativno dejstvo.

spanać

Foto: Profimedia

Prema “The American Institute of Cancer Research” hrana koja sadrži ovaj pigment zaista sprečava rak grla, usne duplje, usporava rak dojke i rak pluća.

Jača kosti

Spanać treba jesti i zbog vitamina K, važnog saveznika u održavanju zdravlja kostiju.

Tri sastojka, 5 minuta i napravićete najbolju kremu za ispucalu kožu

Vitamin K je bitan za pravilan proces mineralizacije kostiju, odnosno za zdrave i čvrste kosti. Treba ga jesti i zbog kalcijuma, natrijuma, fosfora, mangana, bakra, cinka, joda, kobalta. Zbog zavidnog prisustva celuloze, spanać je dragocen za varenje i čišćenje organizma.

Takođe, ovaj kompleks vitamina utiče na lepšu kosu i nokte.

Zelena krem čorba od spanaća

Foto: Profimedia

Reguliše krvni pritisak

Spanać ima čak tri sastojka koji se bore protiv visokog pritiska – kalijum, folati i magnezijum.

Vežbe uz koje će vaša intima biti u tip – top formi

Minerali koje sadrži spanać, posebno magnezijum i kalaj, zaustavljaju enzime koji povećavaju krvni pritisak, tako da je spanać idealan za osobe sa visokim krvnim pritiskom. Spanać je na neki način prva pomoć kod hipertenzije, prenosi portal “Readers digest”.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije