ORGAZAM, PORNIĆI, ANAL: Stručnjaci odgovorili na pitanja koje žene od STIDA ne smeju!

Saznaj sve što te je zanimalo, a nisi mogla da pitaš…

Postoji mnogo pitanja vezanih za seks koje se pojedine žene nikada nisu usudile da postave. Najčešći razlog je stid.

1. Da li je normalno da moj partner glumi orgazam?

DA

Toliko smo zapeli na činjenici da samo žene glume orgazam da se zaboravlja da i muškarci to ponekad čine. To može zabrinuti žene koje misle da su one učinile nešto pogrešno.

Veliki broj muškaraca priznaje da glumi orgazam. Istraživanje iz 2016. koje je sproveo časopis “Sexual and Relationship Therapy” pokazalo je da je 30 posto muškaraca iz Severne Amerike barem jednom odglumilo orgazam. Njihovi razlozi su, ističe Dr Ket van Kirk, slični kao i ženski.

– Sposobnost doživljavanja orgazma može biti povezana sa alkoholom, umorom, stresom i nekim lekovima – ističe doktorka.

To ipak ne znači da sam seks nije bio dobar.

– Putovanje može biti jednako dobro kao i sam kraj, ali ako problem potraje, trebalo bi da porazgovarate i otkrijete šta vam treba kako bi dostigli vrhunac – savetuje Van Kirk.

par se ljubi

Foto: Profimedia

2. Da li je normalno da vam se analni seks više sviđa od vaginalnog?

DA

Možda će vas ovo iznenaditi, ali žene koje su iskusile analne igrice kažu kako češće doživljavaju orgazme od onih koje to ne rade.

Taj deo tela je, naime, ispunjen osetljivim završecima živaca, tvrdi seksologinja Džesika Orajli.

– To područje je anatomski napravljeno za nezaboravne orgazme, stoga ako ste to doživeli, nema sumnje da ćete hteti još – ističe Orajlijeva.

Ako ste zabrinuti zbog higijene, penetracija nije nužna.

– Počnite sa malim analnim čepom ili koristite vibrator – savetuje seksologinja.

Vibrator

Foto: Profimedia

3. Da li je normalno da moja vagina ‘proizvodi zvukove’?

DA

Iznenadni zvukovi, koji najčešće zvuče kao “ispuštanje vetra”, neizbežni su prilikom vaginalnog seksa. Vazduh iz vagine prilikom seksa mora da izađe u trenutku kada menjate pozu, a najčešće se to događa kada je muškarac pozadi. Ne trebate se brinuti i ne treba vam biti neprijatno.

4. Da li je normalno masturbirati pet puta nedeljno?

DA

Žene uglavnom masturbiraju ređe nego muškarci, ali to ne znači da je samozadovoljavanje nezdravo. Istraživanje koje je 2009. sproveo univerzitet u Indijani pokazalo je da samo tri posto žena masturbira više od četiri puta nedeljno (isto radi 17 odsto muškaraca).

Masturbacija diže raspoloženje i jača vaginalne mišiće.

– Više je razloga zbog kojih žene masturbiraju. Žele da osete seksulano zadovoljstvo, da smanje stres i lakše zaspe. Sve dok ne stvara problem u vezi, uživajte – savetuje Dr Keli Sušinski.

Masturbacija

Foto: Profimedia

5. Da li je normalno da se kao heteroseksualka palim kad vidim dve devojke u pornićima?

DA

Istraživanje je pokazalo da porno navike nemaju veze sa tajnim požudama kod žena, dok je kod muškarca suprotno. Njih uzbuđuje ono što odgovara njihovoj seksualnoj orijentaciji.

Drugim rečima, žene jednako ‘pali’ kada gledaju heteroseksualni kao i homoseksualni seks, bez obzira na njihovu seksualnost.

Istraživanje je pokazalo da žene koje privlače muškarci, kao i žene koje privlače druge žene, vole da gledaju filmove koji pokazuju isključivo seksualne igrice između žena.

Lezbejke više uživaju u seksu!

Foto: Profimedia

Foto Profimedia/ilustracija
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije