Da li bi rekla drugarici da je muž vara?

Prijateljstvo se temelji na poštovanju i poverenju.

Prijatelji su rame za plakanje i srodne duše za najbolje provode, a neka prijateljstva su toliko čvrsta da ih upoređujemo s porodičnim odnosima. Prijatelji su, dakle, porodica koju sami biramo.

U svemu tome, ženska prijateljstva su nekako kompleksnija. Nabijena su emocijama i očekivanjima, a istovremeno pokazuju da pripadnost, pouzdanost i maksimalna iskrenost čine najčvršće veze na svetu.

S druge strane, ta maksimalna iskrenost ponekad nas može koštati prijateljstva. Zato i tvrdimo da su ženska prijateljstva baš kompleksna, posebno kad je u škakljivu situaciju upleten i muškarac. I zato se postavlja pitanje – gde je granica prijateljstva?

Tako se jedna prijateljica iz Velike Britanije našla u baš nezgodnoj situaciji. Na društvenoj mreži Reddit, potražila je pomoć drugih korisnika jer se, kako sama kaže, potpuno izgubila u sopstvenoj glavi.

U dobrim je odnosima s jednim bračnim parom. Znaju se gotovo celog života, ali s njom je ipak bliža jer su zajedno išle u školu.

Često se čuju, barem dva puta mesečno popiju kafu, a ponekad se jedna drugoj i povere oko intimnijih životnih pitanja.

Ema glorifikuje svoj brak i muža, smatra da su skladni i pravi primj+er drugim ljudima.

 

Međutim, stvari su ipak nešto drugačije.

„Prilično sam sigurna da moja prijateljica nema pojma što njen muž namjerava, zapravo, uvek je tako dobra prema njemu, govoreći kako je on dobar muž i otac“, napisala je Nikol.

Naime, ona je nedavno saznala da Emu muž vara s kolegicom na poslu. Na prvu se šokirala i odbijala je tu mogućnost, ali na kraju se sumnja potvrdila.

Odmah je htela da nazove prijateljicu i kaže joj o čemu se radi, ali već se jednom opekla na istu situaciju kad je rekla svom bratu da njegova žena ima aferu, a na kraju se uspostavilo da to nije istina. Danas ni brat ni snajka ne razgovaraju s njom.

„Ne želim da ponovim istu grešku. To je njihov odnos i ne želim da se mešam. Kad bih barem ona mogla da sazna na neki drugi način. A s druge strane, kakva sam ja to prijateljica ako joj ne kažem? Dok mi hvali svog muža, tako srećna i nasmejana, ja ćutim i okrećem glavu“, nastavila je.

Objava je, očekivano, izazvala buru reakcija.

Dok neki smatraju da ne bi trebalo da čeka ni trenutak, drugi su pak vrlo odlučni u savetima da treba da se distancira od para dok sami ne srede svoje probleme.

„Ne treba ti da budeš osoba koja će započeti raspad njihovog braka. Udalji se od njih dok ne reše svoje probleme. Nemoj se uplitati, na kraju ćeš ti najgore proći“, komentar je jedne korisnice.

„Prave prijateljice ne bi ni sekundu razmišljale. Ako shvati da si znala, prijateljstvo je gotovo. Treba da je pozoveš na kafu i sve joj kažeš. Nakon toga treba da joj budeš podrška, a ako se ona naljuti na tebe ili te odbaci i pomiri se s njim, znači da te ne poštuje i to ide njoj na dušu“, smatra druga korisnica, prenosi portal Zadovoljna.hr.

A šta mislite vi?

Foto FreePik
Izvor/Autor Zadovoljna
Komentara
Očitavanje..