DA LI STE ZNALI: Zašto žene vrište i stenju tokom seksa?

I da li je ta buka samo u filmovima toliko naglašena?

Naučnici iz Lankašira u Engleskoj sproveli su istraživanje na temu ženskog oglašavanja u toku seksa.

Ispitana je 71 žena od 18 do 48 godina i otkriveno je kako većina žena proizvodi zvukove u krevetu i onda kada se NE prebližava vrhuncu!

 

Seks

66% žena priznalo je kako to rade da bi ubrzale partnerov orgazam, dok je njih 87% reklo da to čine jer se osećaju više poželjno, i tako stiču dodatno samopouzdanje.

Osim toga, priznale su žene, svojim glasom žele da smanje i “dosadu u krevetu”.

– Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očigledno nije tako – kaže seksualni edukator Peti Brisben, koja savetuje ženama da se koriste stenjanjem i uzvicima SAMO kad je nešto dobro, a ne da bi prikrile ono što žele da se što pre završi.

Ženski orgazam

 

Vokalizacija u toku seksa SVAKAKO je odličan način da žene dobiju ono što žele u krevetu, a danas su žene glasnije nego ikada pre. Osnažene su za to.

– Žene se uče da preuzmu odgovornost nad vlastitim užitkom, mogu učiniti i korak više i postati učiteljice svom muškarcu – kaže Brisben, koja ističe kako je dokazano da stenjanje podstiče i ženski orgazam.

Samo je bitno da to ne rade stalno, već onda kada zaista osećaju potrebu za tim.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije