Danska ili Kopenhagenska dijeta je plan ishrane koji traje 13 dana i koji pogodje brzom skidanju viška kilograma. Ono što je kod nje bitno jeste da poštujete plan do detalja. Ako bi se desilo da ogladnite između obroka, ne smete da jedete, već možete samo da popijete čašu vode.

JELOVNIK PO DANIMA:

DAN I

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera

Ručak – 2 tvrdo kuvana jaja, spanać kuvan u vodi, 1 paradajz

Večera – 1 velika šnicla (230 g), salata

DAN II

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera

Ručak – 1 kriška šunke, 1 šolja jogurta

Večera – 1 velika šnicla, salata

DAN III

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta

Ručak – 2 tvrdo kuvana jaja, 1 kriška šunke, salata

Večera – kuvani celer, 1 paradajz, 1 voćka

DAN IV

 

View this post on Instagram

 

Assalamualaikum ♥️ Randomly baca komen dekat viral articles egg diet yang I buat. Mesti ada komen pasal kentut busuk. Kesian tengok orang lain la bla bla bla 🙄 Kentut busuk tu bila kau melantak macam-macam lepas tu kau makan sebiji telur rebus, memang busuk. Kalau buat diet telur ikut meal plan yang I buat tu takde problem kentut busuk langsung! Tak percaya cuba. Adoiii 😆 Ada jugak yang cakap ada ke orang kentut bau wangi? Wangi bau perfume Salvatore Ferragamo tu memang takde, tapi takda bau yang tidak menyenangkan itu normal 🙃 Dah kenapa cerita pasal kentut pulak ni adoiii 😆 Ramai yang DM suruh share meal plan semua, I memang dah lama share, boleh ke # di bio, sebab I memang tak larat nak reply DM sorang-sorang untuk pahamkan atau jawab soalan yang jawapannya I dah tulis siap-siap. Baca ye 🥰 Kalau nak tambah makanan lain tu semua up to you, sebab I pon experimenting myself dengan menu tu. Kalau nak tambah menu lain ke apa anggaplah korang tengah bereksperimen dengan badan sendiri. Kalau rasa berat turun, ada inchloss, so teruskan 👌 #boiledegg #hardboiledeggs #eggs #egg #eggdiet #telur #telurrebus #diettelur #diet #healthyeating #healthylifestyle #healthyhabits #healthyfood #masakapahariini #makanapahariini #eggdietemymellisa #ifdiet #intermittentfasting #intermittentfastingdiet #eatclean #eatright #youarewhatyoueat

A post shared by Overthinking Kills Happiness✌️ (@emymellisa) on


Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta

Ručak – 1 litar đusa, 1 šolja jogurta

Večera – 1 kuvano jaje, 1 izrendana šargarepa, 1 kutijica mladog sira (25g)

DAN V

Doručak – 1 velika izrendana šargarepa sa limunom

Ručak – 1 veliki komad kuvane ribe (bakalar, škarpina oko 230 g ) sa limunom i malo maslaca

Večera – 1 velika šnicla, salata, kuvani celer

DAN VI

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta

Ručak – 2 kuvana jaja, 1 velika izrendana šargarepa

Večera – 1/2 pileta na ražnju bez kožice, salata

DAN VII

Doručak – 1 šolja čaja bez šećera

Ručak – NIŠTA

Večera – 1 jagnjeći kotlet na žaru, sveže voće

DAN VIII

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta

Ručak – 2 kuvana jaja, 1 kriška šunke, salata

Večera – kuvani celer, 1 paradajz, 1 voćka

DAN IX

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera

Ručak – 1 velika kriška šunke, 1 šolja jogurta

Večera – 1 velika šnicla, salata, voćka

DAN X

Doručak – 1 šolja kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta

Ručak – 2 kuvana jaja, 1 kriška šunke, salata

Večera – kuvani celer, 1 paradajz, 1 voćka

DAN XI

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 kriška tosta

Ručak – 1 litar đusa, 1 šolja jogurta

Večera – 1 kuvano jaje, 1 izrendana šsargarepa, 1 kutijica (25g) mladog sira

DAN XII


Doručak – 1 velika izrendana šargarepa sa limunom

Ručak – 1 veliki komad kuvane ribe sa limunom i malo maslaca

Večera – 1 velika šnicla, salata, kuvani celer

DAN XIII

Doručak – 1 šolja crne kafe, 1 kocka šećera, 1 tost

Ručak – 2 kuvana jaja, 1 velika izrendana šargarepa

Večera – 1/2 pileta na žaru bez kožice, salata

Naravno, u svakom drastičnom menjanju plana ishrane, važno je da se prethodno konsultujete sa lekarima. Nijedna dijeta, koliko god brzo skidala višak, neće vas zauvek rešiti problema dok ne naučite da se hranite uravnoteženo i zdravo.

T.G.