Darovi prirode bez kojih korejska kozmetika ne zamišlja negu

Kozmetički preparati koji su deo nege kože obogaćeni su prirodnim sastojcima. Kako su mnogobrojna istraživanja u domenu medicine potvrdila, njihovo dejstvo na kožu je savršeno – za ciscenje lica, hidrataciju, antiejdžing i brojne druge rezultate. Korejska kozmetika stvorila je odlične linije proizvoda različitih namena, i zaintrigiralo nas je da istražimo njihov sastav i predstavimo vam šta ih čini tako blagotvornim. 

Spoj tradicije, kvaliteta i elegancije upakovala je korejska kozmetika u svojim proizvodima

Prirodne materije nezaobilazni su sastojci svakog korejskog proizvoda. Hidratacija lica uz kreme i maske, čišćenje, regeneracija i suva koza rešavaju se preparatima na bazi prirodnih supstanci. Problemi sa aknama, fleke po kozi, iritacije i upale, kao i niz drugih nepravilnosti odlično suzbija čuveni propolis, žen-šen i puževa sluz. Upotreba biljaka i prirodnih sastojaka datira iz davnih azijskih i evropskih vremena, kada su pomoću njih čuvene lepote negovane. Kvalitet prirodnih sastojaka je nenadmašan u nezi kože i nikada ne izlaze iz mode – za ciscenje lica, održavanje tena, ublažavanje upale i mnoge druge procese. Pored visokog kvaliteta, odličan dizajn pakovanja korejskih proizvoda i popularnost privlače mnogo novih korisnika. Odnos cene i kvaliteta je sjajan – preparati su vrlo povoljni i pristupačni svima. Korejska kozmetika kreirala je moćne preparate uz: propolis, puževu sluz, zeleni čaj, žen-šen, ružinu vodicu i centella asiatica-u. 

Propolis – hidratacija lica, blistavost i antioksidansi

Propolis je bitan deo dezinfekcije. Kreiran u prirodnom procesu lučenja voska pčele, uz dodatak korisnih materija – sokova biljaka i enzima pruža aktivnu negu kože. Tradicionalno, upotrebljavao se za zaceljenje rana, a danas ima široku primenu za ciscenje lica, hidrataciju i negu. Njegovo veliko dejstvo prepoznato je u borbi protiv virusa, gljivica i bakterija na koži. U vidu maski, krema za hidrataciju lica ili gelova, omogućava obnavljanje, blistavost i glatkoću kože. Pomaže suzbijanju akni, jer zadržava ulja i ne dozvoljava da ostane suva koza nakon uklanjanja bubuljica. 

Korejska kozmetika je uvrstila propolis kao vrsni sastojak brojnih proizvoda:

 • Sheet maske IYOU sa velikom dozom propolisa za održavanje vlažnosti kože uz koju je hidratacija lica stoprocentna;
 • Maske sa medom COSRX maske sa medom uz 87% koncentracije propolisa;
 • Gelovi Benton aloe propolis gell, obogaćen propolisom za negu lica;
 • Sapuni – odlični za ciscenje lica na bazi popolisa i svih prirodnih sastojaka.

Puževa sluz – korejska kozmetika je neraskidivo povezana sa ovom materijom

Sluz koju stvaraju puževi ima veliku popularnost u korejskim kozmetičkim preparatima. Savršeno deluje na probleme sa borama, dehidrataciju kože i ožiljke. Proizvodi su više ili manje elastični uz dozu lepljivosti. Serumi za lice i esencije prepoznatljivi su proizvodi obogaćeni ovom materijom:

 • Benton Snail bee essence sastoji se od velike doze – čak 90% mucina iz puževe sluzi koji direktno utiče na ten kože, daje hranljive sastojke i hidrataciju;
 • COSRX essence sa mucinom omogućava obnavljanje kože uz čak 96% koncentracije sluzi puža;
 • Benton Snaill bee serum je kombinacija pčelinjeg otrova i 70% puževe sluzi utiče na ulepšavanje tena i smanjenje bora. 

Zeleni čaj – čišćenje lica i maksimalna nega uz višenamensku biljku

Fenomenalni proizvodi za eliminisanje nečistoća kože, smanjenje upala i bora, kao i regeneraciju ćelija bogati su zelenim čajem. Kozmetika iz Koreje, prepoznavši koristi svestrane biljke, stvorila je liniju krema za lice sa zastitnim faktorom, pena i sličnih preparata za borbu nad UV zracima, kao i elastičnu i snažnu kožu. Zeleni čaj daje hemijski piling sa pažnjom na nisku vrednost pH i hidrataciju:

 • Neogen pena namenjena je za ciscenje lica uz cele listove čaja i pruža blistav i prirodan izgled kože. 

Žen-šen – regeneracija, hidratacija lica i aktivni kolagen protiv starenja

Serum za negu lica u bocici

Korejska kozmetika istražila je koristi od žen-šena, koje se ogledaju u velikoj moći regeneracije na osnovu prisustva antioksidanasa.  Uz dejstvo žen-šena, vrši se aktivno lučenje kolagena i ubrzavanje ćelija koje usporava proces starenja kože. Kao neizostavan deo maski za lice, žen-šen pruža ujednačen i sjajan ten bez umora:

 • Labute maska sadrži crveni žen-šen protiv starenja i održavanja kože lica blistavom;
 • IYOU sheet je maska koja takođe uz crveni žen-šen sprečava dehidrataciju kože i antiejdžing efekat.

Ružina vodica – mirisna nota koju imaju maske, kreme i serumi za lice

Na potpuno prirodan način, uz ceđenje iz ruža nastaje mirisna ružina vodica. Savršen miris nalazi se u brojnim korejskim i drugim preparatima. Ružina vodica ima fenomenalna dejstva na uklanjanje bubuljica, crvenila i iritacija na koži i odiše mirnoćom. Pored maski, prisutna je i kod krema za predeo oko očiju, a sve češće je imaju i serumi za lice. Brend Heimish ima čitavu kolekciju proizvoda uz maksimalnu količinu ružine vodice:

 • Hemish serum ima neverovatnih 88% vodice od ruže i u vidu spreja je. Omogućava se hidratacija lica, uz brojne vitamine;
 • Heimish maska odlična je za „odmaranje“ kapaka, posebno kada se ne koristi krema za predeo oko očiju, a takođe utiče na eliminisanje bora, proširenja i tamnih kolutova. 

Centella asiatica – izvor korisnih materija kao emulzija ili toner za lice

Linija preparata koji imaju odlično dejstvo na akne i masnu kožu bogata je Gotu kolom – Centella asiatica-om. Radi se o bogatom izvoru vitamina, umirujućih sastojaka uz masne kiseline i beta karoten. Sjajan je u borbi sa „godinama“ i daje antiejdž efekat. Tu su:

 • COSRX BHA čuvena emulzija koja rešava problem akni uz pH vrednost od 4,5 i brojne antioksidanse. Utiče i na usporavanje starenja uz kolagen;
 • COSRX BHA predstavlja toner za lice koji je posebno namenjen za masnu kožu, njeno regulisanje i regeneraciju, ali bez uticaja da sledeći problem bude suva koza.d

Razlozi zbog kojih je korejska kozmetika zasnovana na darovima prirode

Prirodne materije deo su korejskih kozmetičkih preparata, ne samo tokom određenih perioda tokom godine – sezonski, već u gotovo svakom proizvodu. Mnoga istraživanja dokazala su sjajno dejstvo prirodnih sastojaka na kožu i njenu besprekornu negu. I nama su bili interesantni, pa smo se upustili u istraživanje navedenih dobro poznatih darova prirode, a za sve proizvode čiji su neizostavan deo, savetujemo da pogledate ponudu na Skin Temple sajtu.

Komentara
Očitavanje..