Deljenje kreveta: Par spava u odvojenim sobama – kriza u odnosu ili pun pogodak?

Različite rutine spavanja, problemi poput hrkanja i slično mogu da utiču na ukupno zadovoljstvo i harmoniju u odnosu, a upravo je zato jedna žena podelila svoje iskustvo otkrivši na TikToku detalje kontroverzne rutine spavanja nje i njenog dečka.

Deljenje kreveta s partnerom je prihvaćen deo braka ili veze. Ipak, za mnoge parove to zvuči dobro u teoriji, ali ne izgleda najbolje u praksi.

Jedna žena podelila svoje iskustvo otkrivši na TikToku detalje kontroverzne rutine spavanja nje i njenog dečka.

Karson Soto i njen dugogodišnji dečko Ben Šmit privukli su veliku pažnju na društvenoj mreži i prikupili preko 2 miliona pregleda. Naime, spavaju u odvojenim sobama, objasnivši da oboje vole svoj privatni prostor.

“Svatko može svoju sobu da uredi onako kako mu odgovara”, kaže ona.

TikTok je bio preplavljen pozitivnim komentarima, a deo njih je zaključio da je ovo izvrsno rešenje za ljude koji rade u smenama, one sa psihičkim ili drugim poteškoćama, kao i ljude koji jednostavno uživaju u vremenu nasamo.

Prema news.com.au, pre 1950-ih odvojeno spavanje partnera se obično smatralo zdravijom opcijom, a tek kasnije je dobilo negativne konotacije. Stručnjakinja za veze Rejčel Vojsej rekla je da svedoči ponovnom vraćanju na staro – promeni očekivanja od parova i uklanjanju stigme odvojenog spavanja.

Deljenje kreveta
Pexels

“Vidim da su mlađi parovi daleko manje ograničeni očekivanjima i normama, udaljavaju se od tradicije”, rekla je istaknuvši i porast otvorenih i poliamornih veza.

@carsynvsoto Atleast he keeps his room clean most of the time #boyfriend #roomtour #bedroom #neutralcolors #bedroomdecorideas ♬ original sound – livinonthedancefloor💋

Foto Pexels
Izvor/Autor B92
Komentara
Očitavanje..