Devojčica zaradila milione na limunadi – i to je tek početak!

Jedanaestogodišnja devojčica iz Amerike Mikaila Ulmer postigla je ono što mnogi odrasli ne uspeju celog života – izgradila je malo poslovno carstvo vredno milione dolara.

Mikaila je, naime, iskoristila prabakin posebni recept za limunadu za humanitarne svrhe, a stvari su se potom same od sebe zakotrljale.
“Kada sam imala četiri godine, u jednoj nedelji me dvaput ubola pčela. Nije mi se to uopšte svidelo, pčele su me plaše. Ali sam ih baš zato poželela proučiti i onda sam naučila da su jako važne za nas i naš ekosistem. I pomislila sam, šta kada bih pomoću recepta za limunadu moje prabake Helen nekako pomogla pčelicama?”, ispričala je devojčica.

Mikhaila je potom pripremila limunadu koju je zasladila domaćim medom, a zatim ju je prodavala na lokalnim manifestacijama i ispred obližnje picerije. Zaradu je namenila organizacijama koje se bave zaštitom pčela.

Screenshot at Apr 20 10-02-09

Ubrzo ju je Mikhailine napore primietio investitor Daymond John, u šou “Shark Tank” dobila je i 60.000 dolara za početnu investiciju, a sada je potpisala i 11 milliona dolara vredan ugovor s trgovačkim lancem Shole Foods. To je tek početak, jer simpatična devojčica sada vodi i radionice o važnosti spasavanja pčela u svetu, a ima i brojne planove za budućnost.

Njena “BeeSweet” limunada ubuduće će se prodavati u 55 prodavnica u Teksasu, Arkanzasu, Oklahomi, Luizijani i Njujorku, a devojčica je deo zarade iskoristila kako bi pomogla prijateljima sa sličnim idejama.

Žena

Komentara
Očitavanje..