Devojčica zaradila milione na limunadi – i to je tek početak!

Jedanaestogodišnja devojčica iz Amerike Mikaila Ulmer postigla je ono što mnogi odrasli ne uspeju celog života – izgradila je malo poslovno carstvo vredno milione dolara.

Mikaila je, naime, iskoristila prabakin posebni recept za limunadu za humanitarne svrhe, a stvari su se potom same od sebe zakotrljale.
“Kada sam imala četiri godine, u jednoj nedelji me dvaput ubola pčela. Nije mi se to uopšte svidelo, pčele su me plaše. Ali sam ih baš zato poželela proučiti i onda sam naučila da su jako važne za nas i naš ekosistem. I pomislila sam, šta kada bih pomoću recepta za limunadu moje prabake Helen nekako pomogla pčelicama?”, ispričala je devojčica.

Mikhaila je potom pripremila limunadu koju je zasladila domaćim medom, a zatim ju je prodavala na lokalnim manifestacijama i ispred obližnje picerije. Zaradu je namenila organizacijama koje se bave zaštitom pčela.

Screenshot at Apr 20 10-02-09

Ubrzo ju je Mikhailine napore primietio investitor Daymond John, u šou “Shark Tank” dobila je i 60.000 dolara za početnu investiciju, a sada je potpisala i 11 milliona dolara vredan ugovor s trgovačkim lancem Shole Foods. To je tek početak, jer simpatična devojčica sada vodi i radionice o važnosti spasavanja pčela u svetu, a ima i brojne planove za budućnost.

Njena “BeeSweet” limunada ubuduće će se prodavati u 55 prodavnica u Teksasu, Arkanzasu, Oklahomi, Luizijani i Njujorku, a devojčica je deo zarade iskoristila kako bi pomogla prijateljima sa sličnim idejama.

Žena

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije