DEZINFEKSIJA I ZAŠTITA: 3 načina za čišćenje ČETKICA za šminkanje! Koža će vam biti zahvalna…

Lako i jednostavno.

Čišćenjem četkica, makar jednom nedeljno, poboljšaćete svako naredno nanošenje šminke, dok će vam koža ostati čista. Veoma je lako, a izbegavanjem ovog koraka možete napraviti ozbiljan problem sa svojim licem.

SEKS U TRUDNOĆI: Poze koje treba izbegavati u različitim trimestrima!

1. Sapun


Jednostavno nakvasite četkicu vodom i nežno je protrljajte po sapunu za lice ili ruke. Sapun će skinuti sve bakterije i nečistoće, kao i sa ruku ili lica.

Četkicu trljajte o sapun, sve dok na sapunu ne budu više ostajali tragovi od šminke. Isperite četkicu i prosušite je papirom.

2. Gel za telo i sunđer

Kozmetičarka glumice Gvinet Paltrou tvrdi da NE POSTOJE tipovi kože i daje 7 saveta za pravu negu!


Stavite malo gela na sunđer i trljajte četkicu o njega u pravcu napred-nazad., kako bi se skinule prljavština i šminka. Isperite četkicu sa čistom vodom i vodite računa da ne kvasite mnogo metalni deo četkice, već samo njene dlačice. Na taj način ćete sprečiti njihovo opadanje tokom vremena.

3. Maslinovo ulje i šampon za kosu


Uvek je aktivna, u svakom delu sveta kada zatreba. Ali za vreme praznika ona je samo na jednom mestu

Sipajte u jednju manju činiju maslinovo ulje, dovoljno da potopite cele dlačice četkice. Zatim u njega dodajte šampon (po mogućstvu blaži) i promešajte. Umočite četkicu, opet vodeći računa da ne kvasite koren, odnosno metalni deo i protrljajte je o sunđer kako biste uklonili šminku i prljavštinu.

Maslinovo ulje je odlično za razgrađivanje korektora ili pudera sa četkice, dok šampon pojačava efekat čišćenja. Isperite četkicu vodom i završili ste!

Savet: Četkice položite naopačke da se suše, kako višak vode ne bi uništio dršku i njen koren. Sada su vaše četkice čiste, dezinfikovane i spremne za upotrebu!

Foto Instagram
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije