SEKS U TRUDNOĆI: Poze koje treba izbegavati u različitim trimestrima!

Korisno je znati.

Iako je, naročito u poodmaklim fazama trudnoće, dosta nezgodno imati odnose, želja ipak postoji. Kako biste bile sigurne da je seks bezbedan, pročitajte koje poze treba izbegavati.

Mučnine, bolovi u leđima i otečenost samo su neki od faktora koji utiču na seksualni život trudnice. A iako je često, posebno u poodmaklim fazama trudnoće, dosta nezgodno imati odnose, želja postoji.

Ukoliko u trudnoći nema nekih zdravstvenih prepreka na koje vam je skrenuo pažnju vaš lekar, dok je žena u durgom stanju, seks je čak i poželjan, ali ne i svaka poza…

Kako bi uživali bez bojazni da nešto može da “pođe naopako”, pročitajte koje poze u određenim fazana trudnoće ipak nisu preporučljive:

Izbacio samo jednu namirnicu, smršao 55 kg: Ovaj metod nema šanse da vam ne uspe!

Trudnički stomak

Trudnički stomak

Prvi trimestar

Tokom prvog trimestra trudnoće, ako vas u tome ne sprečavaju mučnine, možete da imate veoma dobar seksualni život. Valženje vagine je pojačano, a to će seks učiniti mnogo ugodnijim.

Pored toga, i grudi će vam već biti vidno veće, što će se verovatno dopasti vašem partneru.

Što se poza tiče, u prvom timestru sve su dozvoljene.

 

Ona je najzgodnija BAKA na Instagramu, a iz Srbije je! Sve žene je kopiraju, a sad je pokazala OPASAN DEKOLTE

Drugi trimestar

Ako ste patili od mučnina, one su do sada verovatno prestale, a kada ta “muka” prođe, žena ima više energije. Kada se energiji doda i pojačano lučenje hormona, dobije se trudnica koja je veoma zainteresovana za seksualne odnose.

Kako stomak još uvek nije puno porastao, ovo je vreme da uživate u pozama u kojima nećete moći u narednim nedeljama.

Neka vaš partner sedne na krevet ili na stolicu, a vi sedite na njega. Tako možete da kontrolišete dubinu penetracije, a i neće se stvarati pritisak na stomak.

Devojka i muškarac sede nesrećni na krevetu

Foto: Profimedia/ilustracija

Što se poza tiče, slobodno možete upražnjavati klasičan doggy style i odnose na boku kada se sa partnerom okrenuti licem u lice.

U dugom trimestru bi trebalo izbegavati misionarski položaj, kao i sve ostale u kojima vi ležite jer se ležanjem na leđima stvara pritisak na vene i otežava protok krvi do posteljice, što nije dobro ni za vas ni za bebu.

Uvek je aktivna, u svakom delu sveta kada zatreba. Ali za vreme praznika ona je samo na jednom mestu

Treći trimestar

Tokom trećeg trimestra jedina prepreka za seks je veliki stomak koji zahteva veliku kreativnost.

Što se poza tiče, poželjno je izbegavati sve poze u kojima žena leži ili u kojima se stvara pritisak na stomak. Možete isprobati seks na ivici kreveta, stojeći ili klečeći, i one u kojima možete da kontrolišete dubinu penetracije.

Oralni seks, ako ni vi niti partner nemate aktivnih herpesa, dozvoljen je tokom čitave trudnoće.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije