Dlake na ženskom telu su ponovo „cool“! Da li?

Dlake su za moderne žene izuzetno nepoželjne i njihovom uklanjanju se posvećuje puno pažnje, vremena i novca. Međutim, izgleda da će se stvari znatno promeniti…

 

Svakoj ženi je trenutak kada je ugledala prve dlake na svom telu jano urezan u pamćenje, jer je to bio momenat kada su videle nešto grozno, nešto što je potrebno eliminisati.

Žene potroše približno 10.000 dolara i osam nedelja svog života na uklanjanje dlaka sa tela. Posmatrano kroz te parametre, to bi bilo nekoliko neverovatnih odmora na nekoj egzotičnoj plaži.

Različita iskustva, savete i tikove kada je u pitanju depilacija pazuha, možete pročitati ovde.

Međutim, umesto sunčanja na plaži, žene posvećuju svoje vreme čupanju, depiliranju i drugim načinima uklanjanja dlaka. Rezultat je glatka koža narednih nedelju dana i svrab sledeće tri, a zatim se ciklus ponavlja. Ovaj trend je postao standard još od 80-ih godina.

Međutim, dolazi do velikih promena. Mlada pevačica Majli Sajrus je samo jedna u nizu poznatih ličnosti koje su se pojavile u javnosti sa dlakama ispod pazuha, dok je glumica Lena Danam otkrila da će ovo leto pustiti dlake ispod pazuha.

Postoji čak i jedan nalog na Instagramu koji je posvećen muškarcima i ženama koji ne briju svoje pazuhe i ne stide se da ih pokažu u javnosti.

Screenshot at May 14 12-41-37

Majli Sajrus je otišla toliko daleko da je svoje dlake ispod pazuha ofarbala u ružičasto.

Leto uskoro stiže i časopisi su već puni naslova poput „Otkrijte svoju unutrašnju boginju“ ili „Evo kako da imate najlepše noge na plaži“. Naravno, reči poput „seksi“ i „boginja“ podrazumevaju žene koje su potpuno glatke i bez dlaka.

Postoji sasvim realna šansa da će leto 2016. godine biti potpuno drugačije. Dlake su na dobrom putu da ponovo postanu popularne. Verovatno ćemo ih prvo viđati na popularnim klincima i trendseterima, a onda ćemo se svi navići na njih.

 

Možda onda ljudi neće biti toliko iznenađeni kada ugledaju dlake, jer zaista nema ništa čudno u tome, svi ih imamo. Na nama je da odlučimo šta ćemo da radimo sa njima.

Kako se vama čini ovaj novi trend, da li planirate da ga podržite ovog leta?

(Elephantjournal.com)

Komentara
Očitavanje..