Evo šta da poklonite voljenoj dami za 8. mart!

Ovaj datum, poznat još i kao svetski Dan žena, obeležava se desetinama godina unazad, a od prve polovine 20. veka do danas umnogome je izmenio svoj oblik. Na početku prošlog stoleća prava žena i dalje su bila zanemarena, a početak industrijalizacije dodatno je otežao položaj pripadnica ženskog pola.

Nedostatak normalnih radnih uslova, zarada nesrazmerna radu i brojni drugi nedostaci života prosečne žene u to vreme naterali su ih da masovno protestuju i bore se za svoja ekonomska, socijalna i politička prava i tako pokušaju da postignu ravnopravnost sa muškarcima.

Zahvaljujući hrabrim borkinjama, položaj žena je potpuno promenjen, iako se u današnjem vremenu i dalje radi na unapređivanju ženskih prava. Još od vremena socijalizma, ovaj datum postao je prilika da se svim ženama poklanja nešto tim povodom i iskaže im se poštovanje, divljenje i zahvalnost, a taj običaj zadržao se i do danas.

Zato vam u tekstu dajemo ideje čime da obradujete voljenu damu za ovaj poseban dan!

#1 Komad nakita je uvek dobar izbor

Ono čime zasigurno možete obradovati skoro svaku damu iz vašeg okruženja jeste komad nakita. Minđuše, narukvice, prstenje i ogrlice idealan su poklon čak i za žene koje nakit ne nose svakodnevno, već ga koriste samo u specijalnim prilikama, a naročito za one koje svoj outfit redovno oplemenjuju nakitom.

Zlatare u Beogradu svakako su mesto na kom ćete naći veliki izbor nakita od srebra, belog, žutog i sve popularnijeg roze zlata, jedino je potrebno imati u vidu šta preferira dama za koju birate poklon, kao bi se poklon dobro uklopio u njen stil.

#2 Parfem – obradujte je omiljenim mirisnim notama

Parfem je poželjan dodatak svakom danu jedne žene, on pojačava njen osećaj samopouzdanja, a vrlo često je i njen znak prepoznatljivosti i svedočanstvo njenog ukusa i stila. Zato je potrebno biti veoma pažljiv pri izboru ovakvog poklona.

Vizual staklene bočice parfema
https://pixabay.com/photos/perfume-flacon-glass-bottle-bottle-2142824/

Parfem treba kupovati samo ukoliko dobro poznajete ukus osobe kojoj kupujete. U suprotnom, nerado korišćen parfem mogao bi da ostane samo uspomena na to da baš i ne poznajete damu za koju ste kupili poklon..

Ukoliko niste sigurni, bolj je da birate negu sigurniju opciju za poklon.

#3 Slatkiši sa personalizovanom porukom – zvuči odlično!

Zaista su retki oni koji ne uživaju u ukusima raznih slatkih posledica ili koji barem povremeno to ne čine. Osmi mart je idealna prilika da vašu omiljenu damu počastite nezaboravnim ukusima koji pritom mame i svojom dekorativnošću!

Čokoladne torte sa čekićem ili bogato filovane krofne savršena su ideja za poklon u posebnim prilikama, a poruka koju možete osmisliti i koju je moguće ispisati najukusnijom čokoladom nesumnjivo će fascinirati vašu voljenu damu.

Još ukoliko je takav poklon zanimljivo upakovan i ako na prvi pogled nije jasno o čemu se radi, iznenađenje će biti kompletno!

#4 Vaučer za novi hobi ili veštinu – znak da je dobro poznajete!

Najvredniji deo svakog poklona jeste pažnja koju nam ukazuje onaj ko nam nešto poklanja, kao i trud te osobe da za nas uradi nešto posebno. Zato je najbolji mogući poklon za dame potvrda da neko osluškuje njihove želje i ne zaboravlja ih.

Kurs fotografisanja, škola jahanja, časovi plesa, kurs dekupaž tehnike samo su neke od ideja koje bi mogle poslužiti kao odličan poklon, a vi možda imate i bolju ideju – onu koju je dama koju darivate i sama izgovorila pred vama!

Naravno, treba izbeći poklanjanje onoga što bi moglo delovati uvredljivo, kao što je pregled kod nutricioniste ili termini za vežbanje u teretani, ukoliko osoba kojoj to poklanjate nema želju za tako nečim. Dakle, treba biti odmeren i ne koristiti dobru priliku za poklanjanje kao prostor za plasiranje osetljivih saveta, iako su namere plemenite.

#5 Album sa izrađenim zajedničkim fotografijama

S obzirom na to da današnje vreme zbog načina života koji ljudi vode, a koji podrazumeva mnoštvo obaveza, ne ostavlja mnogo slobodnog vremena, ispaštaju aktivnosti kojima smo se nekad rado vraćali.

U tako nešto spada i izrada fotografija. Najlepše uspomene sa najdražim ljudima ostaju skladištene u telefonu, pomalo zaboravljene i skrajnute mnoštvom novih koje svakodnevno pravimo zahvaljujući našim pametnim telefonima.

Pošto to nije tako čest način da obradujemo bliske ljude, eto prilike da budete autentični i svoju lepšu polovinu raznežite izradom fotografija koje podsećaju na najzabavnije momente vašeg odnosa

Još kada najlepše fotografije ‘zaogrnete’ albumom zanimljivog dizajna, koji će pritom i oplemeniti unutrašnjost doma, nema sumnje da ste napravili pravi izbor za poklon!

#6 Putovanje u dvoje  – savršen poklon za 8. mart!

Ali i za brojne druge prilike ukoliko imate posla sa damom koja uživa u turističkim avanturama i uvek ih sa ushićenjem planira! I praznik posvećen ženama odlična je prilika da je obradujete putovanjem koje će predstavljati obostrano zadovoljstvo!

Naravno, vi možete napraviti i sopstvenu kombinaciju poklona ukoliko želite da objedinite date predloge. Večera u neobičnom ambijentu može biti odlična ‘scenografija’ za predaju poklona, a buket cveća neprolazno je dobra ideja za oplemnjivanje svake prilike, pa i ove!

Izvor/Autor
Komentara
Očitavanje..