GORI I OD KAFE! Ovaj ZDRAV napitak je BELIM zubima najveći NEPRIJATELJ!

I prednost i mana.

Odavno je poznato da je kafa veliki neprijatelji belih zuba, ali stomatolozi sad kažu da čaj još više utiče na boju zubne gleđi. To važi za sve čajeve, ne samo za tamne.

Konačno je otkrila TAJNU: Sve devojke kojima na Instagramu zavidite na telu zapravo koriste OVU APLIKACIJU

“Zubna gleđ je porozna i može da apsorbuje tanin iz čaja, čineći zube tamnijim, sivkastim ili braonkastim”, stomatolog dr Džordan Kirk.

OVAKO bi Lima izgledala KAO MUŠKARAC: Trljaćete oči i gubiti dah jer je ovo NEVEROVATNO

Čaj sadrži nekoliko jedinjenja koja mogu da izazovu tu ružnu prebojenost zuba, menjajući im boju i za nekoliko nijansi, a na to koliko će se promeniti boja gleđi utiče i to koliko jak čaj volite.

čaj od lavande

Foto: Profimedia

Zeleni čaj najviše boji zube, jer sadrži najviše tanina, poručuju stomatolozi. Tanini imaju i dobrih strana, antioksidanti su, tako da smanjuju rizik od raka i kardiovaskularnih bolesti, naravno.

 

Ali, ako je čaj “vaše piće” jako je važno da zube perete najmanje dva puta dnevno, i to posvećujući tridesetak sekundi svakoj polovini svake vilice.

To je najjednostavniji način da sprečite da vaši zubi poprime ružnu boju, a da ne morate da menjate navike i izbacujete vaš omiljeni čaj iz upotrebe.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije