Jedete sladoled da biste se rashladili? Ovo su mnogo ZDRAVIJE namirnice koje će vas zamrznuti

A još su i ukusne.

Ne morate pojesti sladoled kako biste se rashladili.

Možete se odlučiti i za zdravije alternative u vidu voća i povrća – pogotovo ako ste na dijeti u kojoj je zabranjeno konzumiranje bilo kakvih slatkiša, pa čak i sladoleda.

 

Salata od heljde

Heljda je mnogo bolja od ostalih žitarica i spada u integralne namirnice koje se preporučuju za konzumiranje kada ste na dijeti. Skuvajte heljdu, procedite je i sačekajte da se ohladi. Zatim joj dodajte paradajz, krastavac, limunov sok, sveže povrće koje možete da kupite i napravite odličnu rashlađujuću salatu.

 

Lubenica

Lubenice su pravo letnje povrće koje mnogi vole da jedu tokom vrelih dana. Bogate su vodom, pa su odlično osveženje koje može predstavljati ukusan desert ili celi obrok. Možete je iskombinovati sa mnogim vrstama voća i napraviti ukusnu salatu. Takođe možete napraviti ledeni smuti-šejk sa logično – dosta leda.

salata

Foto: Profimedia

Krastavac

Kao i lubenica, krastavac je povrće koje je bogato vodom, pa samim tim predstavlja namirnicu koja odlično rashlađuje. Sa njim možete takođe napraviti ukusnu salatu, zajedno sa paradajzom, patlidžanom ili tikvicama.

Paradajz

Paradajz je obavezni deo svake salate. Bogat je mnogobrojnim vitaminima i osvežavajućeg je ukusa.

Grejpfrut

Grejpfrut se obično preporučuje ljudima koji žele da skinu višak kilograma. Iako ima pomalo gorak ukus, možete da napravite sok od svežeg grejpfruta sa malo leda ili ga pojedite u svežem obliku.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..