Jesenje namirnice koje jačaju imunitet

Osim što štite zube od karijesa i kamenca, paze na naš vitak struk i sprečavaju začepljenje krvnih sudova pa se tako brinu za naše srce.

Naoružajte se namirnicama za jačanje imuniteta i uživajte u ukusu jeseni. Za vas smo izdvojili one koje štite ne samo od jesenjih prehlada, već i od ozbiljnih bolesti.

1. Jabuke

Dobro ih operite i obavezno jedite s korom ako su domaće – tu se skriva najviše flavonoida koji se brinu o zdravlju našeg srca. Osim što štite zube od karijesa i kamenca, paze na naš vitak struk i sprečavaju začepljenje krvnih sudova pa se tako brinu za naše srce. Naučnici tvrde kako fitokemikalije iz jabuka mogupomoći u sprečavanju raka dojke, pluća, prostate i sličnih vrsta raka koji se pojavljuju u probavnom traktu.

2. Karfiol

Karfiol vrlo je zdrava kupusasta biljka. Gotovo da nema masti, ima vrlo malo ugljenih hidrata i kalorija, a sadrži fitonutrijente. Odlična je zamena za krompirna vašem tanjiru.

3. Bundeva

Bundeve su naprosto prepune antioksidansima i betakarotenima, koji im daju specifičnu narandžastu boju, pogotovo je bogata vitaminima C i E. Njeni lekoviti sastojci mogu da pomognu u snižavanju rizika od raka, srčanih bolesti, očne mrene, moždanog udara, odlično se pokazala kod hemoroida i zatvora, a korisna je i za smirivanje nerava jer pospešuje san.

Komentara
Očitavanje..