Kad si rekla da me voliš: Iza najlepše balade krije se najtužnija ljubavna priča!

Pesmu Dina Merlina „Kad si rekla da me voliš“ obožava i stalno peva na hiljade ljudi.

Jedan je od najvećih muzičkih hitova stare Jugoslavije ikada, a malo ko zna tešku i tužnu ljubavnu priču koja se iza nje krije – slavni pevač ju je napisao u najtežim trenucima odvojenosti od svoje sada supruge Amele.

Naime, Dino potiče iz siromašne porodice, koju je otac napustio još dok je on bio dečak. Kao tinejdžer zaljubio se u bogatu devojku Amelu.

On je učio zanat, a ona je išla u gimnaziju. Njeni roditelji želeli su da se njihova ćerka zabavlja sa mladićem iz istog staleža, pa su joj branili da viđa Dina.

Tako su se njih dvoje viđali krišom i većinu svoje petogodišnje veze proveli odvojeni.

Tada je Dino, slomljen osećanjima i razdvojenošću od Amele, napisao mega hit Kad si rekla da me voliš.

Na kraju, Dino ju je bukvalno oteo iz kuće i pobegli su zajedno. To je razbesnelo Ameline roditelje, koji nisu želeli više ni da čuju za nju, naročito kada su saznali da se par venčao.

Oboje su patili zbog toga, a na siromašnog Dina sada je pala odgovornost da izdržava svoju suprugu. Ipak, shvatili su da ne mogu da utiču na ljubav dvoje mladih, pa su se pomirili i zavoleli Dina kao rođeno dete.

Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon venčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni čuti za nju. Ali, eto vreme leči sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem„, otkrio je pevač.

izvor.stil.kurir.rs

Komentara
Očitavanje..