KAKO DA RASKINETE SA NEKIM KOGA JOŠ UVEK VOLITE

U životu, pa tako i u ljubavi, stvari nikad nisu crno-bele, i istina je uvek negde između, obojena u sive nijanse. Biti sa nekim u dužoj vezi znači, pre svega, zavoleti tog nekog kao čoveka, a te emocije ne nestaju ni onda kada shvatite da se vaši putevi ipak u određenom momentu razilaze. Tada treba skupiti snage i reći zbogom, znajući da ćete tako možda zauvek tu osobu izgubiti iz svog života. Sve što znate jeste da više ne možete da ubeđujete sebe da će se stvari između vas dvoje promeniti, a znate da neće. I povrh svega, kako izbeći da ne povredite tog nekog do koga vam je još uvek stalo.

Tačna jednačina kao rešenje problema ne postoji, ali ipak postoje neki saveti koji vam mogu pomoći da pronađete način da raskinete sa nekim koga još uvek volite. Detalji u nastavku.

1. Kao prvo, potrebno je da sami sa sobom raščistite zbog čega želite da okončate svoju ljubavnu vezuOvo nije nešto što je usmreeno ka partneru, već ka vama samima – šta želite time da postignete, šta je ono što vam u odnosu sa partnerom toliko tišti, zbog čega on nije neko sa kim se vidite u budućnosti.

Odgovore na ova pitanja ste dužni sami sebi, i oni će vam sigurno pomoći ne samo da budete sigurniji u svoju odluku, već i da u buduće veze stupate onda kada znate da one mogu imati perspektivu.

2. Sve što imate da kažete svom partneru, treba da mu kažete u lice. Raskid preko poruke je na toliko načina pogrešna stvar, i nemojte dozvoliti da usled nedostatka hrabrosti sa se suočite sa nečijim bolom u očima, ne ispadnete čovek prema osobi do koje vam je stalo.

3. Objasnite svom partneru zbog čega želite da raskinete sa njim. Ovo je takođe nešto što ste, pre svega iz poštovanja prema svemu što ste prošli zajedno, dužni da kažete.

Pripremite se na dug i iskren razgovor, i recite sve što vam je na duši. Uostalom, taj raskid ne treba da bude samo novi početak za vas, veći za vašeg partnera. A on kao osoba do koje vam je stalo je svakako zaslužio da zna šta je to što vam je falilo u vašem odnosu. To će mu pomoći da stvari sagleda u nekom drugačijem svetlu, i da na kraju krajeva iz svega izvuče pouku.

Naravno, to ne znači da ćete voditi diplomatski razgovor. Spremite se na suze i na emotivne trenutke koji neće lako pasti ni vama ni njemu.

4. Nikako i nemojte davati lažnu nadu! Najgore što možete da uradite jeste da se sažalite kada vidite da su mu vaše reči zabole nož u srcu, pa da raskid predstavitie samo kao privremenu pauzu, i sve one standardne priče da vam je potrebno da se distancirate.

Ne – stvari nazovite pravim imenom. U suprotnom, samo ćete pogoršati vaš odnos.

5. I naposletku, koliko god da vam je oboma teško, ako ste sigurni da ste doneli ispravnu odluku, sve vreme imajte na umu da je u tom slučaju raskid za oboje bolja opcija.

Možda vaš partner toga neće biti odmah svestan, jer su mu osećanja povređena, ali vremenom će mu sigurno postati jasno.

Znamo da vam neće biti lako, ali skupite snage da to uradite kako treba, da biste imali priliku za novim početkom.

Foto thinkstock
Izvor/Autor Mogujatosama
Komentara
Očitavanje..