KAKO SKINUTI VIŠAK SA STOMAKA I SMRŠATI UZ POMOĆ ĐUMBIRA

Sigurno ste i vi imali iskustva sa onih par kilograma viška, poznatih kao “pojas za spasavanje”, kojii su najuporniji, i kojih se je najteže rešiti. Koliko god naporno vežbali i pridržavali se dijetalnog režima ishrane, stomačić i dalje odoleva svim našim pokušajima. Ipak, i u pogledu ovog problema kada je mršavljenje u pitanju, postoji rešenje, i to vrlo efikasno, koje je u direktnoj vezi sa upotrebom đumbira u ishrani – čije je blagotvorno dejstvo u borbi sa kilogramima i topljenju masnih naslaga sa stomaka naučno dokazano.

U nastavku vam otkrivamo kako da skinete višak sa stomaka i smršate uz pomoć đumbira.

Na koji to način đumbir doprinosi borbi protiv masti na stomaku?

Ne samo da đumbir doprinosi uspostavljenju idelnog balansa kada je telesna težina u pitanju, već se uspešno nosi i sa najupornijim masnim naslagama. Đumbir ima tu sposobnost da se ciljano fokusira na regije tela gde je salo najizraženije. U isto vreme đumbir doprinosi osećaju sitosti, i to zahvaljujući tome što obiluje leptinom. 

Dalje, hroničan stres može dovesti do iscrpljenosti organizma, odnosno do povišenog nivoa kortizola, koji može doprineti disbalansu metabolizma i ponovnom gojenju. Đumbir takođe pomaže i u borbi protiv stresa kao i uspostavljenju normalnog balansa u organizmu.

Konzumacijom đumbira, pomažemo telu da uspostavi normalan balans metabolizma, kao i da unapredi nivo energije, kako psihičke tako i fizičke, na potpuno prirodan način.

Načini upotrebe đumbira u borbi protiv gojaznosti

Ukoliko želite da se otarasite dosadnih naslaga, koristeći đumbir, evo šta treba da radite.

Jedna od preporuka jeste da žvaćete tanku koricu đumbirovog korena. Ovo će pomoći u regulaciji metabolizma, stimulisaće probavni sistem, smanjiće nivo kortizola u krvi, a u isto vreme će povećati nivo energije u vašem organizmu.

Takođe možete pomešati u jednu supenu kašiku malo samlevenog đumbira, par kapi limuna i malo soli – ovaj sjajan miks će vam pomoći da se osećate manje gladnim, a takođe će podstaći i probavu.

Nemojte ograničiti upotrebu đumbira u smislu da ga konzumirate samo pre obroka, već ga slobodno koristite i u toku jela, pa i posle glavnog jela. Sve u cilju bržeg i zdravijeg mršavljenja.

Čaj od đumbira za mršavljenje

Još jedan sjajan način upotrebe đumbira jeste redovno konzumiranje čaja od njegovog korena. Preporučeno je da ga pijete 2 do 3 puta dnevno za najoptimalnije rezultate.

Čaj je prilično ukusan i nije ga teško napraviti. Sve što vam je potrebno jeste da stavite par grama đumbirovog korena u šolju, proključate vodu i prelijete preko đumbira. Zatim ostavite da odleži majmanje 10 minuta. Uklonite koren iz čaja, nacedite malo limuna i dodajte 2 kašičice meda. Limun i med imaju svoja pozitivna svojstva, koja samo mogu doprineti i pojačati učinkovitost ovog moćnog i divnog napitka.

Druge prednosti upotrebe đumbira u ishrani

Đumbir je odličan ne samo u borbi sa kilogramima, već sprečava i oticanje, smanjuje osećaj mučnine i povraćanja, a određena ispitivanja su pokazala da čak eleminiše i ćelije raka.

Takođe može poslužiti i kao vrhunski antiokidans za detoksikaciju celokupnog organizma.

Uzevši u obzir sve prednosti ove začinske biljke, kao i učinkovitost po pitanju mršavljenja, verujemo da ćete ga od sada sigurno redovno konzumirati.

Izvor/Autor Mogujatosama
Komentara
Očitavanje..