Kako da se probudite sa savršenom kosom: 7 trikova za ženu bez mane!

Nikada ne bi trebalo da ležete u krevet mokre kose, jer je mokra kosa sklonija pucanju i lomljenju. I obavezno očešljajte kosu pre spavanja

Ukoliko želite da se probudite sa savršenom frizurom, odnosnom svilenkastom kosom, pokušajte da svako veče pred spavanje praktikujete sledeće trikove.

Savet plus: Nikada ne bi trebalo da ležete u krevet mokre kose, jer je mokra kosa sklonija pucanju i lomljenju. I obavezno očešljajte kosu pre spavanja.

Trik br. 1: Vežite kosu u pletenicu

Kako biste se probudili sa talasima u kosi koji deluju prirodno, vežite kikicu ili riblju kost pred spavanje. Bitno je samo da kosa bude suva, kako se ne bi previše izlomila.

Trik br. 2: Nanesite par kapi kokosovog ulja na kosu

Kokosovo ulje je vrlo hranljivo i mnoge poznate žene ga redovno koriste za negu kose. Nanesite nekoliko kapi na šaku, protrljajte dlanove i prstima prođite kroz krajeve kose. Bitno je da ne idete skroz do temena glave i korena kose. Nema potrebe.

Trik br. 3: Nanesite malo aloja vera gela na kosu

Najbolji način da hidrirate suvu kosu jeste aloja vera. Pomešajte malo aloja vera gela sa mineralnom vodom i sipajte u bilo koju praznu bocu u spreju – napravili ste svoj balzam. Time poprskajte kosu pred spavanje.

Trik br. 4: Nanesite malo mleka za telo na kosu

Stavite kap mleka za telo na dlan i razmažite. Potom lagano nanesite na krajeve kose i raščešljajte je.

Trik br. 5: Vežite kosu u punđu

Umesto pletenice, možete kosu da vežete u punđu na vrh glave. Bitno je samo da ne zatežete puno. Ujutro, kada pustite kosu, biće vam prirodno izuvijana.

Trik br. 6: Utrljajte bebi puder na kožu glave

Ukoliko vam je kosa masna, ali nemate ujutro vremena da je operete, pred spavanje utrljajte bebi puder do korena kose, duž celog razdelja i sa strana. Neutralisaćete masnoću.

Trik br. 7: Iskoristite najlon čarape za kosu

Vežite punđu na vrh glave i preko, kao kapicu, stavite najlon čarape. Zbogom krutoj kosi, vaše vlasi će biti mekane i glatke.

Izvor: Stil

Komentara
Očitavanje..