Kako izgleda mezoterapijski tretman?

Koliko puta ste čuli ili sami izgovorili rečenicu: „Želim da izgledam sveže i negovano, ali ne želim nikakve agresivne estetske zahvate.“ Ako se nalazite u potrazi za neinvazivnim rešenjem koje pruža trenutnu osveženost bez potrebe za dugim periodima oporavka, dobrodošli u svet mezoterapije.

Mezoterapija lica je nehirurška metoda ne samo da ispunjava vaše želje za prirodnim i blistavim izgledom, već pruža i priliku da se oslobodite bora i umornog tena bez ikakvog stresa.

U nastavku, istražujemo kako „čarobne iglice“ mezoterapije postaju sinonim za bezbolnu lepotu i zašto sve više ljudi bira ovu delikatnu tehniku očuvanja mladalačkog sjaja.

Mezoterapija i mezoterapijski kokteli

Mezoterapija je revolucionarna tehnika koja transformiše način na koji posmatramo lepotu i negu kože. Ovo je omiljeni tretman širom sveta i najefektniji trik za blistav izgled i korekciju znakova starenja.

Suština mezoterapije je aplikovanje male količine preparata mikroiglicama na određena područja lica, vrata, dekoltea, kose, tela. Delovanje tih malih koncentracija tamo gde je potrebno i onda kada je potrebno rešiće nam velike probleme.

Koktel koji se nanosi prilagođava se potrebama i stanju kože, a efekat je hidrirana, jedra, blistava i zdrava koža, pripremljena za sve vremenske prilike koje bi je mogle ugroziti.

Ubrizgavanjem aktivnih sastojaka direktno u dermis na minimalnoj dubini, svega 1mm, mezoterapija omogućava ciljanu negu, hrani kožu momentalno osvežavajući vaš izgled bez bolova i dugotrajnog oporavka.

Pre same mezoterapije dermatolog će pregledati stanje kože pacijenta i razgovarati o željenim rezultatima kako bi prilagodio sastav koktela. Ova personalizacija omogućava da se tretman usmeri na specifične potrebe kože i postignu optimalni rezultati.

Uobičajeni sastojci koji se koriste za mezoterapijske koktele su hijaluronska kiselina, vitamini, retinol, aminokiseline, minerali, koenzim Q10, biljni ekstrakti, peptidi, faktori rasta.

Koje su prednosti mezoterapije?

Mezoterapija lica je jedan od omiljenih tretman dermatologa jer se za kratko vreme postiže dobar efekat:

  • Poboljšava čvrstoću i elastičnost kože dajući joj jedrinu
  • Smanjuje duboke i briše sitne linije i bore
  • Stimuliše proizvodnju kolagena, elastina i hijaluronske kiseline
  • Revitalizuje ten kože i smanjuje pigmentacije
  • Popravlja teksturu kože
  • Pruža hidrataciju i svež izgled
  • Jača zid kapilara i smanjuje vidljivost kapilara na koži
  • Smanjuje ožiljke od akni
  • Hrani kožu

Kako izgleda mezoterapijski tretman?

Za ovaj tretman nije potrebna posebna priprema. Preporuka stručnjaka je da na dan procedure ne treba stavljati šminku niti delovati na kožu agresivnim preparatima.

Par dana pre i dan posle tretmana treba izbegavati aspirin (acetilsalicilnu kiselinu) i obavestite dermatologa ukoliko ste na nekoj terapiji medikamentima. Takođe, poželjno je izbegavati alkohol i kofein, a ishranu bazirati na visokoproteinskim obrocima.

Mezoterapija lica se izvodi u strogo kontrolisanim, sterilnim uslovima isključivo od strane obučenog lekara proverenog salona za estetske tretmane.

Tretirano područje se temeljno čisti kako bi se uklonile nečistoće i ostaci šminke.

Postupak se izvodi kroz seriju mikroinjekcija raspoređenih po tretiranom području do dubine od 1mm. Aplikovanje se vrši pod pravim uglom u odnosu na kožu. Kada se tehnički dobro obavi, ne ostaju tragovi uboda, modrice ili crvenilo.

Par dana nakon tretmana izbegavajte saunu, vrele kupke i klonite se jakog sunca.

Koliko traje tretman?

Trajanje same procedure mezoterapije lica zavisi od obima tretiranog područja. Obično je to između 30 i 45 minuta.

Olakšavajuća okolnost je što odmah nakon tretmana, možete normalno da nastavite sa svojim dnevnim aktivnostima, budući da je vreme oporavka minimalno.

Broj tretmana koje je potrebno uraditi je individualan i zavisi od željenih rezultata, tipa kože i specifičnih problema koji se rešavaju.

Pozitivne promene se vide već nakon nekoliko sesija mezoterapije. Za održavanje dugoročnih efekata, preporučuje se serija tretmana sa razmacima od nekoliko nedelja.

Ko ne treba da radi mezoterapiju lica?

Kontraindikacije se odnose na trudnice, osobe koje imaju alergije na supstance u koktelima, osobe sa oštećenjima kože i infekcijom, osobe sa autoimunim oboljenjima, kao i oni sa poremećejem zgrušavanja krvi. Kod ostalih je ova procedura potpuno bezbedna.

Mezoterapija lica će svakako pružiti efikasne rezultate u poboljšanju tonusa kože, smanjenju bora i podmlađivanju, ali pre nego što se odlučite za ovaj tretman, uvek je preporučljivo konsultovati se sa stručnjakom kao što je dermatolog ili estetski hirurg kako bi se odredila najbolja opcija prilagođena vašim individualnim potrebama i zdravstvenom stanju.

Komentara
Očitavanje..