Kampanja o kojoj priča svet: Ova fotografija nije najprovokativnija! A svaka je izazvala buru!

“Nova kampanja modne kuće “Kelvin Klajn”  je neverovatno seksi”,  Nova kampanja brenda “Kelvin Kkajn” je nešto najprovokativnije što ste videli do sada”, samo su neki od naslova koji prati ove fotografije. Čuveno modno ime je kampanjom najavilo uzbudljivo proleće, a njegovom potezu ne prestaje da se priča.

 

Kendal Džener je jedno od zaštitnih lica ove kampanje, foto: promo 

Kritičari ove kampanje u njoj nalaze dosta toga neprimernog.  Fotografija na kojoj Kendal Džener cedi grejpfrut po njima ima neprimerenu seksualnu konotaciju.

 

Neprimereno? foto: promo 

Mnogi modnoj kući zameraju i to što je u kampanju uvrstila fotografiju glumice Klare Kristin Sporan je, sasvim je jasno, ugao snimanja.

 

Neprimerena golotinja, foto: promo 

 

Oni koji brane kampanju kažu da  “Kelvin Klajn” nije prešao granicu. Pitaju se: “Zar i na društvenim mrežama ne viđamo golotinju?”, “Zar i naslovne strane magazina nisu pune golišavih fotografija?”.

 

“Kelvin Klajn” nije želeo da bira srednje rešenje, foto: promo

Kampanja poput ove nije retkost u modnom svetu. Brojne modne kuće su birale slične poteze. Slična je situacija i u načinima promovisanja za koje se odlučuju svetske zvezde.

Tu su i pomenuti magazini i njihove slobodnije naslovnice.

 

Još jedna fotografija i nove polemike, foto:promo 

Izuzetak je magazin “Plejboj” koji je 2015. doneo odluku da na svojim naslovnim stranama neće više objavljivati fotografije nagih žena.

 

Svi ostali smatraju da ništa od ovoga što je pokazao “Klevin Klajn” ne bi trebalo da bude tabu. Da li i vi mislite tako?

 

Žena

Komentara
Očitavanje..