KAŽE DA NIJE LJUBOMORAN? Evo kako da ga TESTIRATE! Malo ljubomore uvek PRIJA!

Nadmudrite ga!

Ljubomora je je neprijatno osećanje koje ukoliko u vezi pređe neke granice može postati ozbiljna pretnja opstanku ljubavi između muškarca i žene. Psiholozi  su saglasni da je nesigurnost jedan od najvećih uzroka ljubomore. Tu se misli na nesigurnost i u sebe, i u partnera i u vezu uopšte.

Žena i muškarac flertuju u baru dok ih muškarac ljubomorno posmatra

Foto: Profimedia

 

Smejanje tuđim šalama

Normalno je da ako vam je nešto smešno da ćete se smejati. Međutim, možda ne razmišljate da li je šalu ispričao muškarac ili žena, ali vašem partneru neće promaći vic. Naročito ako često imate običaj da spominjete kako volite njegove šale, a duhovitost smatrate privlačnim pod jačeg pola.

Pominjete imena kolega

Vaš partner želi da čuje detalje iz vašeg poslovnog života, ali nikako ne bi trebalo da započinjete sledeće rečenice:

“Ivan je danas ispričao tako dobar vic”.  Ako mu pominjete muške kolege u pozitivnom svetlu, izgovarate njihova imena, navućićete ljubomoru u vaš odnos. Jednostavno mu recite:  Ivan s posla i tako smanjite osećaj prisnosti.

Provodite slobodne dane bez njega

Ako odete na odmor sa prijateljima, a ne pozovete njega, to mu daje znak da ne volite da provodite vreme sa njim na duži vremenski period.

Radite prekovremeno

Iznenadni prekovremeni rad do kasnih večernjih sati je veliki okidač ljubomore i kod muškaraca i kod žena.

Imate muške idole

Ako pominjete neku zvezdu jačeg pola vašoj prijateljici, to je sasvim okej. Ali ako njihova imena izgovarate partneru, može nastati problem. Muškarci ne vole da slušaju hvalospeve o drugim muškarcima iz usta svoje voljene, bez obzira ako je ta osoba na drugom kraju sveta.

Flertovanje s drugim muškarcima

Flertovanje može biti  bezopasano, ali ako se previše igrate kosom, pućite usne i pređete neku granicu na javnom događaju pred očima vašeg partnera, njemu će biti veoma neprijatno i probudiće i uspavanu ljubomoru

Ljubomora

Foto: Profimedia

 

Muškarac vam je najbolji prijatelj

Iako vi vašeg druga gledate možda kao brata, vaš partner može posumnjati da će se iz vašeg prijateljstva roditi ljubav.

Idete na proslave bez njega

Ako idete na parti samo sa svojim prijateljicama ili s poslovnim kolegama a kačite razuzdane fotke na društvenim mrežama, budite sigurne da će se on osetiti povređenim i ljubomornim.

 

Dopisujete se s drugim muškarcima

 

Dopisivanje putem sms-a ili na društvenim mrežama s drugim muškarcima dovešće ga do ‘ludila’. On se ne oseća prijatno ako vodite neki život u digitalnom prostoru, u kojem su sve opcije otvorene.

Pominjete dobra stara vremena s bivšim

Ukoliko ne želite da se vaš partner pita jeste li još uvek zainteresovani za svog bivšeg dečka, nemojte da pominjete tog muškarca u partnerovom društvu.

Foto Profimedia/ilustracija
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..