Kupujete farmerke? Ali šta znači boot cut, šta slim fit, a šta straight fit? Misterija rešena!

Kao da već nije dovoljno teško naći pravi model farmerki, sada nas sa svih strana zasipaju i nazivi modela, ali na engleskom. Tako ono što bi svakoj ženi s ovih prostora trebalo da olakša potragu, kod većine zapravo izaziva frustraciju.

Ali tu smo mi da razrešimo misteriju i uštedimo vam vreme.

 

Slim fit (levo) model pristaje vitkim ženama. Ako ne znate od kog modela da krenete, počnite sa boot cut modelom (desno)

 

Slim fit
Reč je o farmerkama sa izuzetno uzanim nogavicama koje su uglavnom plitko sečene. Sada su veoma moderne, a dobro stoje vitkim osobama koje imaju tanane noge. Ako ne spadate u takve, možete da ih nosite uz tunike ili dugačke košulje koje dosežu do pola butine, uz tanki kaiš labavo privezan na struku. I štikle su dobrodošle.
Muškarci ih nose uz patike koje nisu klasično sportske, i uz jednostavne jednobojne duboke cipele.

 

Boot cut
Ovaj model dobro stoji većini. Nogavice su nešto šire pri dnu, ali kad ih obučete, izgledaju kao da su ravne. Većini žena dobro pristaju, izdužuju figuru, a odlično idu i uz ravnu obuću i uz štikle.
Nose se uz jednostavne majice, karirane košulje, leti uz bele majice bez rukava, takozvane potkošulje.

 

 

Idealan model za većinu žena je straight cut (levo). Loose fit kroj je moderan (desno). Dobar je ako imate i jedne klasičnije

Straight fit
Najpopularnije su, jer nisu ni uzane ni široke. Obično su srednje duboke i uske na bokovima. Većini dobro stoje, odlične su i uz patike i uz elegantnije kombinacije. Udobne su, pre svega.
Omiljeni model muškaraca koji se oblače klasično i koji ne bi da eksperimentišu sa krojevima.

 

Loose fit
Široke su, udobne, ne može se reći da dobro stoje, jer ne pokazuju figuru. Baš zato se preporučuju mršavim osobama koje žele da deluju punije, ali isto tako i ženama koje imaju jači donji deo. Nose su u svakodnevnim kombinacijama, čak i uz štikle. Uglavnom se nose na kukovima.
Muškarci mogu da ih kombinuju i uz elegantne cipele i sakoe.

 

 

 

Bellbottom
Imaju nogavice koje se šire od kolena do donje ivice. Idealne su za osobe prosečne visine, nikako za niže, osim ako se ne nose uz veoma visoke štikle. Najviše liče na ponovo popularne zvoncare. Možete da ih nosite i uz sportsku i uz obuću sa štiklom. Ako se odlučite za sandale ili cipele sa štiklom neka bude glomazna.
Nose ih mlađi muškarci u neobaveznim, dnevnim kombinacijama. Bolje idu uz patike nego uz cipele.

 

Pravilno održavajte farmerke da bi vam duže trajale

 

Koliko je teško pronaći idealan par farmerki koje vam stoje baš kako volite, znaju sve žene. Kad ste ih već pronašli, potrudite se da vam što duže traju.

Na vek trajanja farmerki najviše utiče pranje i održavanje. Džins bledi i tanji se. Naravno, nikad se neće pocepati na mestima na kojima biste želeli.

 

– Farmerke uvek perite izvrnute na naličje, duže će zadržati boju.

– Perite ih u mlakoj vodi, osim ako nisu isflekane pa morate da ih perete na 90 stepeni.

– Ne peglajte ih.

– Nemojte ih prati previše često, izgubiće oblik.

– Nemojte ih sušiti na direktnom suncu. Izbledeće.

Žena

 

Komentara
Očitavanje..