LEVI’S I F.FM PLATFORMA LANSIRALI SERIJU PODKASTA O ODRŽIVOJ MODI

Kako se dobijaju biomaterijali, postoje li prepreke kada je u pitanju reciklaža tekstila u Srbiji, koje vrste odeće i obuće mogu da se recikliraju i kako do redizajna i popravke garderobe, pitanja su na koja odgovaraju sagovornici Levi’s x FfmPlatforma podkasta o modnoj industriji i njenom pomaku ka cirkularnoj ekonomiji.

 

U prvoj epizodi jednako zanimljivoj profesionalcima u industriji i ljudima koji su jednostavno zainteresovani za modu, biodizajnerka i umetnica Adrienn Újházi predstavila je prednosti biomaterijala u odnosu na konvencionalni tekstil, kako se biomaterijali dobijaju i gde svi koji žele da se bave ovom vrstom modne inovacije mogu da se informišu i uključe.

U drugoj polusatnoj emisiji direktor centra za reciklažu tekstila Texeco Predrag Ratić dotakao se izazova sa postavljanjem kontejnera za reciklažu odeće i obuće u Srbiji.

Gledaoci mogu da saznaju koji tekstil može da se reciklira i razloge zbog kojih obuća nije pogodna za reciklažu.

Sagovornice poslednje epizode, Ana Trošić Trajković dizajnerka i vlasnica koncept prodavnice  Biro354c i Dunja Trifunović, predstavnica Mreže mladih za klimatsku odgovornu budućnost, upoznale su nas sa novim mogućnostima za popravku garderobe i njenu prenamenu.

 

Inspirativni video serijal, kog možete da pronađete na Youtube kanalu F.fm platforme, nastavak je višegodišnje kampanje kultnog američkog brenda Levi’s na globalnom i lokalnom nivou.

Razvijajući različite dizajn inicijative i boreći se za održivije principe proizvodnje na nivou cele modne industrije, kompanija iz San Franciska prerasla je u globalni pokret koji insistira na etičnoj, savesnijoj i održivijoj modi.

U Srbiji, Levi’s je ostvario saradnju sa mladim domaćim dizajnerima kroz tutorijale o upcycling-u, modnom konceptu koji podrazumeva korišćenje postojeće odeće i aksesoara te njihovo restrukturiranje u sasvim nove komade.

Dodatno, u sklopu akcije reciklaže tekstila, kupci su tokom aprila i maja ove godine imali priliku da donesu staru garderobu u Levi’s prodavnice i omoguće joj novi život umesto da završi kao tekstilni otpad.

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije