Tijana je, naime, rođena sa dva zubića koja su iznenadila i roditelje i lekarsko osoblje.

– Dok su me ušivali pitala sam gde mi je beba, a u bolnici su se našalili da je već krenula u obdanište, pa onda da će joj prvi obrok biti pljeskavica… –priča kroz smeh mama Jelena za „Blic“.

Da je u pitanju redak fenomen potvrdila nam je i ginekolog Stojanka Knežević, a situacije kada se bebe rode sa kosicom, zubićima, noktićima uvek izazivaju senzaciju jer se dešavaju dovoljno retko da izazovu pažnju.

– Slučajevi poput Tijaninog jesu retki, ali dešavaju se. Ono što je bitno jeste da nije u pitanju patologija već prosto fiziološko odstupanje zbog kojih dete neće imati problema – kaže za „Ženu“ dr Knežević i dodaje da ta dva natalna zubića nisu ništa posebno slabija od „običnih“ mlečnih zuba.

Ponosni roditelji
PONOSNI RODITELJIFOTO: PREDRAG DEDIJER / RAS SRBIJA

– Problema sa dojenjem ne bi trebalo da bude, jer majke uglavnom doje i jedan period kada su detetu već nikli zubići. Oni nisu ni nešto posebno slabiji tako da bi sve trebalo da bude potpuno u redu – zaključuje dr. Knežević.

Sve u svemu, Tijana zbog svojih zubića neće imati nikakvih problema, čak se očekuje i da joj trajni zubi niknu ranije, a svima koji je vide sigurno će izmamiti oduševljenje i osmeh.