Manekenska dijeta: Za 10 dana do 6 kg manje bez jo-jo efekta!

Dnevno se jede šest obroka na dva i po sata. Još jedna prednost ove dijete je što se ne koriste nikakvi komplikovani recepti kao što je često slučaj sa dijetama

Manekenska dijeta može da vam pomogne da dođete do željene figure za samo 10 dana. Brza dijeta sa kojom lako možete da smršati i do 6 kg i to bez jo-jo efekta. Pridržavanjem ovog režima, nedeljno 2-3 dana, zadržaćete liniju i nećete dobijati suvišne kilograme. Manekenska dijeta se zasniva na ishrani bogatoj maslinovim uljem, povrćem, ribom i niskomasnim mlečnim proizvodima koji tope salo na stomaku.

Dnevno se jede šest obroka na dva i po sata. Sa doručkom možete početi kada želite. Još jedna prednost ove dijete je što se ne koriste nikakvi komplikovani recepti kao što je često slučaj sa dijetama. Ova dijeta se bazira na izbegavanju namirnica koje se talože na stomaku kao što su: pržena i pohovana jela, gazirani sokovi, alkohol, prerađeni ugljeni hidrati.

Jelovnik
Doručak: Tri supene kašike pšeničnih ili ovsenih mekinja sa jogurtom (1 % mlečne masti )
Užina: Dva kuvana jajeta
Ručak: 150-200 gr nemasnog kuvanog mesa ili riba i dve kašike pirinča ili krompira na kašičici maslinovog ulja. Za prilog možete koristiti krompir, pirinač, spanać, a za salatu se preporučuje turšija ili neko zeleno povrće.
Užina: 100 gr sira (10 % mlečne masti )
Večera: Tost sa dva parčeta pilećih prsa. Drugi predlog za večeru je pileće belo meso ili riba sa brokolijem ili boranijom na maslinovom ulju.
Užina: 200 gr jagoda ili suvih šljiva ili voćna salata (5 jabuka, grejp, 2 mandarine, kivi, itd.)

Veoma je važno svakodnevno unositi 2 l vode ili nezaslađenog čaja.

Bez obzira na dijetu, fizička aktivnost je jako važna jer bez vežbe nema izvajane figure. Budite fizički aktivni i/ili vežbajte svaki dan makar 30 minuta.
Posle 20h ne treba se unositi ništa osim vode ili čaja.

Iskustva govore da osobe koje su se pridržavale manekenske dijete su skinule 62% više kilograma od onih osoba koje su držale druge vrste dijeta jer pojačanim unosom namirnica bogatim npr. omega 3 masnim kiselinama sprečava se preterano lučenje hormona, kao što su kortizol i insulin koji stvaraju salo na stomaku.

Istraživanja pokazuju da antioksidanti u soji, ljubičasto i crveno voće i povrće, imaju ulogu u topljenju i sprečavanju taloženja masnih naslaga. Za kratko vreme, videće se željeni rezultati!

izvor.samozazene.com

Komentara
Očitavanje..