Test ličnosti: Zamislite da saksija sa cvećem pada sa terase i otkrijte kako vas drugi vide

Često se razlikuju naše shvatanje o tome kako nas okolina vidi od realnog stanja

Način na koji nas ljudi iz naše okoline doživljavaju često se razlikuje od onoga kakvi smo zaista, prenosi Lisa.rs.

Ako želite da saznate kakav utisak ostavljate na druge i šta se krije iza vaše „fasade“, zabavite se i rešite test. Zamislite sledeću situaciju: saksija sa cvećem koju ste držali na terasi pala je preko ograde. Vi trčite dole da biste procenili štetu. Šta vidite?

1. Biljka leži na zemlji čitava, u netaknutoj saksiji.

2. Saksija se razbila, ali izgleda da je biljka preživela pad.

3. I saksija i biljka su potpuno uništene.

4. Na neki neobjašnjiv način, i biljka i saksija su nestale bez traga.

Rešenje

Tajni život biljke odgovara skrivenoj, dobro čuvanoj strani vaše ličnosti.

1. Ni biljka ni saksija nisu se polomile – delujete odlučno i pouzdano i u neprilikama uvek ostajete hladnokrvni. Ali ispod te čvrste fasade nalazi se osoba kojoj je više stalo da održi takvu predstavu o sebi nego da te osobine zaista sprovede u život.

2. Saksija se razbila, ali izgleda da je biljka preživela pad – drugima izgledate mirno i staloženo, ali istina je da ne želite da pokažete šta osećate. Ta potisnuta osećanja u vama iz dana u dan rastu i nikakva saksija ne može ih večno zadržati u sebi.

3. I saksija i biljka su potpuno uništene – delujete smireno i povučeno, ali taj rođeni posmatrač jednostavno žudi za prilikom da zablista i nađe se u centru pažnje. Vi samo čekate šansu da probijete ljušturu u koju ste se sami zavukli.

4. Saksija s biljkom neobjašnjivo je nestala – lako vam polazi za rukom da zabavljate društvo i zasmejavate sve oko sebe, tako da vas smatraju nezamenljivim na žurkama i van njih. Ali ispod te spoljašnjosti krije se vaše ozbiljno, čak i stidljivo lice, koje ne želite da pokažete pred drugima.

 

Komentara
Očitavanje..