MUKICA, NIJE JOJ LAKO: Evo šta se dešava sa VAGINOM kada je dugo bez SEKSA!

Manjak seksa i te kako utiče na nju.

Verovatno već i ptičice na grani znaju da je seks dobar po naš organizam. On nam omogućava bolji san, jača imuni sistem, naravno troši kalorije, a takođe i povećava samopouzdanje.

Međutim, ono o čemu se manje priča, a samim tim i manje zna, jesu posledice koje se javljaju kada duže vreme nemate seks.

Moguće je da neke od ovih stvari niste znali:

Vagina ne postaje uža

To je mit, u koji žene vole da veruju, ali nažalost ta tvrdnja je i dalje čista laž. Čak i ako osećate kako je ona uža, to može biti povezano s napetošću ili nedostatkom uzbuđenja.

Možda će vam trebati više vremena da doživite orgazam

A to možete “zahvaliti” strahu od opuštanja, koji se često javlja nakon poduže pauze. Ali, malo prakse i sve se vraća na staro.

seks-kancelarija

Seks u kancelariji Foto: Profimedia/ilustracija
Promene u predmenstrualnom ciklusu

Ako se suzdržite od svih vrsta seksa, uključujući i masturbaciju, grčevi mogu postati češći nego inače. Orgazmi smanjuju bol i napetost pa je jasno šta se događa, kada oni izostaju.

Osećaj suvoće

Seksualno uzbuđenje pomaže vagini da ovlaži. Budući da nedostatak seksa dovodi do manje vlažnosti, pobrinite se da imate dobru predigru pre glavnog čina.

Osećaj kao da ona ne funkcioniše dobro

Vagina je mišić – ako ga ne koristite, možete ga izgubiti. Ne doslovno, naravno, ali tako možemo opisati taj osećaj.

Promena seksualnog odgovora

Ako imate pauzu od svih tipova seksa, možda ćete primetiti privremenu promenu polnog odgovora, nakon što ponovno krenete sa seksualnim aktivnostima. To ne znači da treba da izbegavate pauzu od seksa, već bi jednostavno trebali da prihvatite eventualne promene, koje ćete možda doživeti.

SD

Komentara
Očitavanje..