MUŠKARCI, OBRATITE PAŽNJU: Evo koliko seks treba da traje da bi žena maksimalno uživala

Istraživanja su dokazala da je prosečno trajanje seksa između 5,5 i 7,5 minuta. No, je li to dovoljno da bi žena u seksu maksimalno uživala?

Nekoliko studija ustanovilo je da kod većine parova seks traje između 5,5 i 7, 5 minuta, ne uključujući predigru, krucijalnu za potpuni seksualni užitak.

S obzirom na to današnji užurbani ritam života ne čudi da se uživanje u intimnim trenucima s partnerom svodi na nekoliko kratkih minuta, ali idući podatak parove bi trebao motivisati da razmenjivanje nežnosti i seksualne odnose s voljenom osobom ne svode samo na mehaničku radnju i brzinsku akciju.

Naime, da bi bile potpuno zadovoljne i maksimalno uživale u seksu, žene žele da sami seksualni čin traje duže.  Istraživanje časopisa „Journal of Sex Research“ otkrilo je da žene žele predigru koja će trajati 11 do 13 minuta i zatim 14 do 16 minuta seksualnog odnosa od trenutka penetracije.

Uv“ek potsičem parove da uživaju u što dužoj predigri pre samog čina seksa. Što više predigre, to će niov uzbuđenja biti veća te ćete lakše postići orgazam“, savetuje Jann Kerner, seksualni i bračni terapeut.

Komentara
Očitavanje..