Najbolje namirnice za mozak, seksualni nagon

Ovo nije još jedna lekcija o hrani. Reč je namirnicama koje su same po sebi čisti izvor blagodeti za ljudsko zdravlje, a mi smo izdvojili nekoliko odličnih za zdravlje mozga, seksualnog nagona i probavnog sistema. Nećete pogrešiti ako ih uvrstite u svoj jelovnik.

Spanać

Izvrstan izvor omega 3 masnih kiselina, spanać pomaže i u stvaranju mišićne mase. Spanać štiti i od srčanih bolesti, moždanog udara i osteoporoze. Bogat folnom kiselinom, spanać povećava i protok krvi u muškom polnom organu. Dobar je i za mozak jer je prepun luteina, spoja koji se bori protiv gubitka pamćenja.

Borovnica

Ljubičaste bobice borovnice pune su antioksidansima pa blagotvorno deluju u prevenciji raka i dijabetesa. Sadrže i vlakna te vitamin A i C.

Crni pasulj

Za zdravlje srca nećete pogrešiti ako odaberete bilo koji pasulj i pripremite ga na bilo koji način. Međutim, crni pasulj zbog antocijana koji sadrži, najbolje pomaže funkcijama mozga pa je njegova uloga tu nezamenjiva.

Orasi

Poznat kao dobar podsticaj za seksualni nagon, orasi zapravo vraćaju energiju i pomažu u oporavku tela. Obiluju omega-3 masnim kiselinama i antiupalnim polifenolima.

Zob

Puna topivih vlakana, zob smanjuje rizik od srčanih bolesti. Osim toga, pospešuje probavljanje hrane.

Jogurt

Njegova uloga u jačanju imunog sistema je neizostavna. Već jedna šolja jogurta dnevno zadovoljava potrebu za kalcijumom, jača imuni sistem i štiti od raka. Fantastičan je i regulator probave.

 

Komentara
Očitavanje..