Najbolji specijaliteti iz Rija: A sastojke imate na svakoj pijaci!

Olimpijske igre u Riju su mesto gde su trenutno uprte oči sveta. Tamo je žurka, a kod nas je, kao za inat, vreme postalo tmurno. Ne brinite, postoji način da vrelu atmosferu Južne Amerike prenesete u svoj dom!

EMPANADE
Ove pogačice se tradicionalno propremaju u celoj Južnoj Americi. Uglavnom su slane, ali ukoliko ste više tip za slatko, niko vam neće uzeti za zlo ako ih napunite nekim voćem ili kremom. Detaljan recept možete pogledati ovde, a utiske nam obavezno javite.

118406_lubprofimedia0004812752_630x0

KINOA

Danas je smatramo supernamirnicom, a u Peruu i Boliviji jela se vekovima unazad. Španski osvajači zvali su je „žitom Inka“, ali kvinoja zapravo nije žitarica, već pripada skrivenosemenicama, istoj porodici kao i cvekla i spanać. Kvinoja ne sadrži gluten, lako je svarljiva, bogata proteinima i vitaminom B.

118405_kvinojaprofimedia0010345184_630x0

KOKOS
Danas nema kuće koja u zalihama nema kokosovo ulje, za kozmetičke ali i prehrambene svrhe. Kokos volimo i u kolačima, ali na njegovom ulju sve češće i pržimo. Tu je i kokosov čips, kokosova voda i još bezbroj načina da dovedete tropsku atmosferu za trpezu.

LUBENICA

Nakon avokada za kojim se pomamio ceo svet, na red je došla lubenica koju su svi ponovo otkrili kada je Bijonse rekla da je prosto obožava. Trenutno većina svetskih kompanija radi na tome da od lubenice napravi bum kakav je doživeo kokos, pa se proizvode razni prirodni sokovi i slične stvari, ali mi znamo šta je najbolje – skoknite do pijace, uzmite dobru lubenicu, ohladite je u frižideru i navalite.

TAKOS
Kada pomislimo na Meksiko, među prvim asocijacijama nam je takos. Takos je neverovatno prilagodljiv, i možete ga pripremiti sa kakvim god sastojcima želite, a mi vam ovde donosimo pomalo egzotičnu mešavinu takosa i paste.

(dailymail.co.uk)

Komentara
Očitavanje..