NISTE NI SLUTILI: Evo šta način na koji spavate sa partnerom govori o vašoj vezi!

Ima posebno značenje.

Kada spavamo, naša podsvest preuzima kontrolu. Iz tog razloga, jezik tela mnogo govori o odnosu koji imamo prema partneru, piše portal “Littlethings.com.”

Predstavljamo vam najčešće pozicije koje partneri zauzimaju jedan prema drugom u snu i šta one zapravo govore.

Položaj kašike

Prema istraživanju koje je sprovela psihološkinja Korni Svit, ovaj položaj primenjuje manje od pet procenata parova. Reč je o pozi u kojoj jedan partner čvrsto sa leđa grli drugog. Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju tvrde da je takav partner previše zaštitnički nastrojen i dominantan u vezi.

seks-sa-strane

Žena i muškarac se maze u krevetu Foto: Profimedia
Opuštena kašika

Novi parovi žele da budu što bliže jedan drugom. Međutim, kako veza odmiče, tako individualnost dolazi do izražaja pa svako želi svoju “stranu kreveta”. U principu, reč je o zdravom odnosu, punom poverenja koji znači: “Tu sam, brinem o tebi, ali takođe želim lepo da se naspavam”.

Ispreplitani

Reč je o ekstremno intimnoj pozi koja je veoma retka. Najčešća je na početku veze, kada je strast još uvek na vrhuncu.

par-u-krevetu_0

Par u krevetu Foto: Profimedia/ilustracija
Potera

Jedan partner se okrenuo na drugu stranu kreveta, a drugi ga je “pojurio” i prilepio se uz njega? Ovo može da znači da je jednom od partnera potreban prostor i da njegovo telo i nesvesno to pokušava da pokaže.

Slobodni ljubavnici

Ako vi i vaš partner spavate leđima okrenuti jedan drugom, ne brinite! To ne mora da bude loša stvar! Studija tvrdi da je reč o vezi u kojoj oba člana imaju duboko i iskreno poverenje jedan u drugog.

par-spava-u-krevetu

Par spava okrenut leđima Foto: Profimedia/ilustracija
Zagrljaj nogu

Ako vaš partner ima običaj da ispod pokrivača potraži vašu nogu i zagrli je svojom to znači da mu je potrebna emitovna bliskost i da žudi za seksualnim kontaktom. Čak i podsvesno, njegovo telo čezne i traži vaše.

Osloni se na mene

Romantični položaj u kome jedan partner spava tako što nasloni glavu na grudi drugog i obavije noge oko njega čest je na početku veze. Ako se održi i kasnije, znači da je osobi koja ovako spava potrebna zaštita partnera koji, sa druge strane, uživa u tome da je pruži.

profimedia-0117671731

momak i devojka leže Foto: Profimedia
Razvezan čvor

Legnete u krevet čvrsto zagrljeni, ali čim zaspete svako ode na svoju stranu kreveta? Verovali ili ne, ovo znači da vam je veza neverovatno jaka! Reč je o kompromisu – volite se i poštujete dovoljno da prihvatite činjenicu da vaš partner spava u drugačijem položaju nego vi.

SD

Komentari su zatvoreni.Postavite facebook komentar!

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije