NISTE NI SLUTILI: Evo šta način na koji spavate sa partnerom govori o vašoj vezi!

Ima posebno značenje.

Kada spavamo, naša podsvest preuzima kontrolu. Iz tog razloga, jezik tela mnogo govori o odnosu koji imamo prema partneru, piše portal “Littlethings.com.”

Predstavljamo vam najčešće pozicije koje partneri zauzimaju jedan prema drugom u snu i šta one zapravo govore.

Položaj kašike

Prema istraživanju koje je sprovela psihološkinja Korni Svit, ovaj položaj primenjuje manje od pet procenata parova. Reč je o pozi u kojoj jedan partner čvrsto sa leđa grli drugog. Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju tvrde da je takav partner previše zaštitnički nastrojen i dominantan u vezi.

seks-sa-strane

Žena i muškarac se maze u krevetu Foto: Profimedia
Opuštena kašika

Novi parovi žele da budu što bliže jedan drugom. Međutim, kako veza odmiče, tako individualnost dolazi do izražaja pa svako želi svoju “stranu kreveta”. U principu, reč je o zdravom odnosu, punom poverenja koji znači: “Tu sam, brinem o tebi, ali takođe želim lepo da se naspavam”.

Ispreplitani

Reč je o ekstremno intimnoj pozi koja je veoma retka. Najčešća je na početku veze, kada je strast još uvek na vrhuncu.

par-u-krevetu_0

Par u krevetu Foto: Profimedia/ilustracija
Potera

Jedan partner se okrenuo na drugu stranu kreveta, a drugi ga je “pojurio” i prilepio se uz njega? Ovo može da znači da je jednom od partnera potreban prostor i da njegovo telo i nesvesno to pokušava da pokaže.

Slobodni ljubavnici

Ako vi i vaš partner spavate leđima okrenuti jedan drugom, ne brinite! To ne mora da bude loša stvar! Studija tvrdi da je reč o vezi u kojoj oba člana imaju duboko i iskreno poverenje jedan u drugog.

par-spava-u-krevetu

Par spava okrenut leđima Foto: Profimedia/ilustracija
Zagrljaj nogu

Ako vaš partner ima običaj da ispod pokrivača potraži vašu nogu i zagrli je svojom to znači da mu je potrebna emitovna bliskost i da žudi za seksualnim kontaktom. Čak i podsvesno, njegovo telo čezne i traži vaše.

Osloni se na mene

Romantični položaj u kome jedan partner spava tako što nasloni glavu na grudi drugog i obavije noge oko njega čest je na početku veze. Ako se održi i kasnije, znači da je osobi koja ovako spava potrebna zaštita partnera koji, sa druge strane, uživa u tome da je pruži.

profimedia-0117671731

momak i devojka leže Foto: Profimedia
Razvezan čvor

Legnete u krevet čvrsto zagrljeni, ali čim zaspete svako ode na svoju stranu kreveta? Verovali ili ne, ovo znači da vam je veza neverovatno jaka! Reč je o kompromisu – volite se i poštujete dovoljno da prihvatite činjenicu da vaš partner spava u drugačijem položaju nego vi.

SD

Komentara
Očitavanje..