NE BACAJTE PARE NA PREPARATE: Ovo su vitamini koji će REŠITI svaki PROBLEM koji imate sa kosom!

Efekat će vas oduševiti!

Pre nego što gomilu novca potrošite na skupe preparate, dobro je da znate šta je zapravo kosi potrebno da bi bila zdrava i lepa. Svaki vitamin ima svoju namenu, zato izaberite onaj koji može rešiti vaš problem sa koso, bilo da je ona lomljiva, masti se ili je previše suva. Odgovarajući izbor i kompleks vitamina će brzo rešiti problem, a nećete potrošiti novac na skupu kozmetiku.

Budite se u toku noći? Evo šta to govori o vašem zdravlju!

kosa

kosa
Foto: Profimedia

Vitamin A za suvu kosu!

Vitamin A kao snažan antioksidans može biti izuzetno pogodan za osobe sa suvom kosom jer stimuliše teme na proizvodnju ulja. Osim što pomaže suvoj kosi, vitamin A se uspešno bori protiv kožnih problema kao što su akne, smanjuje sitne bore, a pozitivno deluje i na nokte tako da povećava njihovu snagu.

Sedam predloga kako da se zabavite sa decom ove zime!

Vitamin A možete pronaći u spanaću, slatkom krompiru, šargarepi, dinji i jajima.

Vitamin B za brži rast!

Svi vitamini B grupe se obično drže zajedno i svakako ih je potrebno sve unositi u organizam, ipak oni najvažniji su vitamin B12, B3, B7. Nedostatak vitamina B obično se ispoljava umorom, a ostavlja veliki trag i na rast kose pa tako ona raste čak i duplo sporije.

Vitamin B takođe stimulše proizvodnju melanina pa tako kosa duže zadržava postojanost boje, koža postojanost ujednačenog tena, a kod noktiju sprečava diskoloraciju.

Celo TELO će se REGENERISTI uz pomoć jedne NAMIRNICE!

Vitamin B možemo pronaći u žumancetu, ribi, piletini, povrću i mleku.

 Vitamin C za jaču kosu!

Vitamin C je jedan od najvažnijih vitamina za optimalnu funkciju imunološkog sastava kao i za zdravlje kose i kože. Vitamin C smanjuje pucanje kose i održava kosu jakom, a deluje i kao antioksidans pa tako štiti organizam od prehlada I gripa. Stimuliše rast noktiju i održava zdravu boju.

Vitamin C možemo pronaći u citrusnom voću, jagodama, krompiru, paradajzu i zelenom povrću.

 

kosa

kosa
Foto: Profimedia

Vitamin D za elastičnost!

Vitamin D je nužan za zdrav rast folikula kao i za održavanje elastičnosti kose, dok koži pomaže tako što sprečava nastajanje mrlja. Glavni izvor vitamina D je Sunce, ali ga možete pronaći i u namirnicama kao što su riba i riblje ulje, mleko, prirodni sokovi i u nekim vrstama gljiva.

Vitamin E podstiče cirkulaciju kože glave!

Vitamin E igra veliku ulogu u održavanju zdravlja kose kao što je stimulisanje cirkulacije kože glave. On samostalno pruža kosi mnoge beneficije, a u kombinaciji s drugim vitaminima doprinosi i zdravlju kože. Zbog nedostatak vitamina E može doći do pucanja vrhova kao i usporenim rastom kose.

RASTEGNUĆE SE ZBOG PE*ISA: Mitovi i istine o gospođici VAG*NI!

Vitamin E možemo pronaći u zelenom povrću, orašastim plodovima i u ulju lana i suncokreta.

 Gvoždje za rast kose!

Iako gvoždje nije vitamin, on spada u minerale potrebne ljudskom organizmu za mnoge zdravstvene beneficije kao i za rast kose. Istraživanja su pokazala kako većina ljudi gubi kosu upravo zbog manjka gvoždja u organizmu.

Gvoždje možete pronaći u grožđicama, borovnicama, semenkama bundeve, crvenom mesu i pasulju.

Cink za čvrstoću!

Nedostatak cinka u organizmu jedan je od glavnih uzroka peruti u kosi. Cink nam takođe pomaže u sprečavanju gubitka kose tako što kosi daje čvrstoću.

 

Cink možemo pronaći u mlečnim proizvodima, ribi i školjkama, mesu, integralnim žitaricama, mahunarkama, belom luku i korenastom povrću.

devojka

devojka
Foto: Profimedia

Proteini za sjaj!

Protein dubinski prodire u vlas kose, obnavlja oštećenja u strukturi kose i daje joj prirodnu svilenkastost. On deluje tako što popunjava neravnine u oštećenom delu kutikule pa tako jača kosu i daje joj zdrav izgled.

Protein možete pronaći u spanaću, brokoliju, piletini i ćuretini, mlečnim proizvodima, jajima, orašastim plodovima, semenkama i žitaricama.

Sedam predloga kako da se zabavite sa decom ove zime!

Magnezijum protiv opadanja!

Magnezijum je neophodan u sintezi keratina pa tako njegov nedostatak može uzrokovati pojačano opadanje kose.

Magnezijum možete pronaći u smokvama, limunu, kukuruzu, bademima, jabukama, semenkama, mesu, pasulju i pšeničnim klicama.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..