NE BUDITE LENJI: Ove stvari u kući MORATE da čistite SVAKI DAN ili…

Nedostatak vremena ne treba da vam bude izgovor.

Svaka žena voli kada joj je kuća čista i uredna, ali retko koja ima dovoljno vremena da se svaki dan posveti njenom spremanju.

Ipak, postoje neke stvari koje se moraju redovno održavati:

Kuhinjske krpe i peškiri

Najprljavija stvar u vašoj kuhinji su kuhinjske krpe. Isto se odnosi i na peškire za ruke u vašem kupatilu. Ako imate veliku porodicu kuhinjske krpe i peškiri za ruke moraju da se menjaju svakodnevno.

Lavabo

Bakterije se posle pranja ruku zadržavaju na površini, pa je poželjno redovno oribati lavabo.

pranje ruku sapunom i vodom

Foto: Profimedia

Potopljeno prljavo suđe

Mnoge žene usled brojnih dnevnih obaveza ne stižu da operu sudove posle obroka, pa ga samo natope vodom i ostave preko noći. Na taj način sudovi postaju izvor zaraze. Potrudite se da operete sudove posle svakog korišćenja.

Četkice i sunđere za šminkanje

Na kraju svakog dana sa malo mlake vode i običnog sapuna operite četkice i sunđere za šminkanje. Tako ćete sprečiti da bakterije dođu do vašeg lica.

Četkice za šminku

Foto: Profimedia 

Daska za sečenje

Daska za sečenje, naročito ako je od drveta, skuplja bakterije na površini. Najbolje je da pospete malo sode bikarbone, utapkate je i sačekate par minuta. Zatim dasku isperete vrelom vodom.

Komentara
Očitavanje..

Ova veb lokacija koristi kolačiće da poboljša vaše iskustvo. Pretpostavljamo da se slažete sa ovim, ali možete da odustanete ako želite. Prihvati Opširnije