Ne MENJAJ BOJU kada su temperature visoke, redovno se hidriraj

Održavati kosu u toku leta kada su temperature visoke, a vi svakako morate da je stilizujete kao i u toku bilo kog godišnjeg doba, a to uključuje upotrebu fena, možda i prese, pravi je izazov.

Kako biste kosu održavali hidriranom i da bi bila zdrava pored pranja, balzama i pakovanja bitne su još neke stavke.

Češće šišajte krajeve

Bez obzira da li imate dugu ili kratku kosu, sunce može dovesti do sušenja krajeva. Zato je leto pravi trenutak za šišanje. Tako smanjujete rizik od rascvetavanja krajeva i vraćate život svojoj kosi.

Ako ste se farbali potrebno je da sprovedete posebna vam je posebna zaštita kose leti. Hemijski tretman kose može dovesti do isušivanja, a sunce bledi boju i dodatno šteti vašoj kosi.

Zato koristite proizvode za negu kose koji su posebno pravljeni za farbanu kosu. Ukoliko planirate da promenite boju kose, najbolje je da to uradite tokom onih dana kada je sunce slabije. Takođe, preporučuje se da par dana izbegavate izlaganje kose sunčevim zracima.

 

kosa

kosa
Foto: Profimedia

Koristite balzam za kosu

Upotreba balzama i pakovanja vratiće vlažnost vašoj kosi. Tako će joj pomoći da se lakše izbori sa izazovima leta. Ako ste raspoloženi za plivanje, na kosu nanesite tanak sloj kokosovog ulja ili balsama. Tako ćete hlor i so iz vode onemogućiti da oštete dlaku.

Koristite malo šampona i one koji su blaži

Nije preporučljivo da kosu perete šamponom svakog dana. Dovoljno je samo da je isperete hladnom ili mlakom vodom. Ako baš morate da je šamponirate često, koristite blage šampone i utrljavajte ga na teme glave, a krajeve kose zaobiđite.

Nemojte često da se fenirate

Toplota sunca je već dovoljan izazov za vašu kosu. Zato zaobiđite pegle za kosu i česta feniranja. Ako je neophodno da koristite fen, podesite ga na nisku temperaturu. Uvek možete da podignete kosu u visoku punđu ili da upletete pletenicu, a to će vam svakako i više prijati tokom toplih letnjih dana.

Nega kose preko noći

Kako bi letnje dane olakšali svojoj kosi primenite ovaj jednostavan trik. Stavite balsam na kosu, omotajte je peškirom i tako idite na spavanje. Izjutra vaša kosa će biti lepršava i bujna, ali i zahvalna.

 

kosa

Foto: Profimedia

Pokrite glavu

Marama, šešir ili letnja kapa ne samo da će učiniti da imate privlačan i jedinstven izgled, već će zaštiti svoju kosu leti.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..