NE RAZMIŠLJAJTE VIŠE O TOME: Muškarci nam otkrivaju šta STVARNO znači kada se ne jave posle dejta

Ovoliko odgovora nismo očekivali. 

Prošle nedelje sam konstatovala kako bi bilo sjajno kada bi žene od muškaraca dobile iskrene odgovore na mnoga pitanja koja ih muče (a svi znamo da ih ima baš mnogo). U nadi da smanjim vaše ali i svoje nedoumice pitala sam svoje bliske prijatelje muškarce: „Kakva devojka je po njihovoj meri?“. Odgovori su krajnje realni i zanimljivi.

A onda par dana kasnije nazvala me je drugarica da rešavamo “misteriozni nestanak” njenog dejt saputnika, koji se nakon jednog pića i par poljubaca više nije javio. Složićete se da ovo nije jedinstveni slučaj u Kosmosu. Uprkos tome što si vođena time kako se sve dešava za tvoje dobro, ipak ti nedostaje konkretan odgovor koji bi ti rešio zagonetku. Ponovo sam kontaktirala četiri muškarca. Pristali su anonimno da učestvuju u “ogoljavanju” muških slojeva ličnosti.

Tinejdžeri na sastanku

Foto: Profimedia

Moje pitanje za ovu nedelju je glasilo: „Šta znači kada se muškarac ne javi nakon dejta?”. Njihove odgovore svrstala sam u nekoliko kategorija.

Strah od neuspeha

Verovala ili ne – postoji! To je onaj momenat kod muškaraca kada je bez ikakve nade i očekivanja otišao na dejt, mislio je kako će to biti samo još jedno piće u nizu, mala, kratka zabava, a onda – IZNENAĐENJE. Devojka mu se dopala, sve mu se sviđa više nego što je mogao i da pretpostavi, a nije se tome nadao. Sada sledi panika, a iz panike sledi “paraliza”, i otuda nejavljanje.

1000 želja – jedna realnost

Poznavajući određenu osobu, u komunikaciji sa njom, maštaš o raznoraznim stvarima koje biste radili zajedno. Ne mislim samo na seksusalne fantazije, već uopšteno, na putovanja, izlaske, provod, sedenju kod kuće, razmenjivanje znanja… Dakle, kada poljubiš željenu osobu prvi put tada sve maske padnu i ti se suočiš sa situacijom koja je realna. Prvi poljubac je mnogo bitna stvar. Drugačije upoznaš tog nekog upravo tog momenta i onda razne ideje i fantazije koje su ti se do tada motale po glavi zapravo padnu u vodu ukoliko osoba ne ispunjava tvoja očekivanja. Hemija mora da postoji, a tada se najbolje vidi da li je ima ili ne.

flert

Foto: Profimedia

Nije solo, traži zabavu

Ovo je nažalost česta pojava, ali i sasvim normalna. U okviru ovog fenomena postoje dve podele, a to su muškarci koji imaju devojku, ali koji su se svesno upleli u novu avanturu, očekujući zabavu za jedno veče, koja im je jedini cilj. Nakon osvojene tvrđave se okreću i odlaze. I drugi, kojima se jednostavno desi ovakva situacija. Dugo su u vezi, nisu planirali da prekinu vezu, možda bi i voleli da se posvete nekom novom, ali jednostavno ostaju u svojoj zoni komfora.

Jednostavno mu se ne sviđaš

Bez obzira što je u datom trenutku pokazao interesovanje (možda i nije nego ste vi devojke tako protumačile) muškaraci ponekad ne delaju u skladu sa svojim ponašanjem. Žene bi trebalo da prihvate činjenicu da im se jednostavno možda ne dopada dovoljno da bi sa njom provodio vreme. Koliko god ovo surovo zvučalo, svako ima pravo na svoj izbor.

Čekajući…nešto (?!)

Ovo je posebna vrsta koja čak ni muškarcima nije u potpunosti jasna. Ponekad muškarac taktički čeka da se javi prekosutra jer zna da se devojka neće javiti prva. A šta zapravo čeka? Pa, ne znam, a pitanje je da li i on sam zna. Valjda čeka da njoj počne da radi senzor “nedostajanja” i da se prva javi.

Žena gleda u telefon

Foto: Profimedia 

Pravi se važan

Muškarci ponekad koriste ovu vrstu taktike kako bi “osigurali” drugi dejt. Poznato je već da ljudi proželjkuju ono što nemaju. Ukoliko vas ne nazove nakon nekoliko dana, onda nije u pitanju taktika, već neki drugi razlog.

Komentara
Očitavanje..