Ne smete da počnete da živite zajedno dok ga ne pitate OVE tri stvari!

Dobro obratite pažnju…

Iako se ponekad zajednički život čini kao logična odluka, potrebno je dobro promisliti pre tog važnog koraka.

Kako biste bili sigurni da ste zbilja spremni useliti se s partnerom, prođite kroz sledeće tri stavke.

Podela kućnih poslova 

Ako ste vi vrlo čista i uredna osoba, sigurno vam neće biti drago videti razbacanu prljavu odeću po podu, zaprljanu dasku wc-školjke, nepospremljen kuhinjski sto i slično. Dogovor oko podele kućnih poslova važna je stavka o kojoj morate porazgovarati s partnerom i postaviti svoje uslove i dopustiti njemu da postavi svoje. Na kraju krajeva, useljavate se zajedno, kako biste bili srećniji i zadovoljniji, a ne suprotno.

usisavanje

Foto: Profimedia

Razgovor o novcu

Delite li sve troškove po pola, stavljate li novac u zajednički budžet ili funkcionišete po sistemu “onaj koji više zarađuje više i doprinosi”. Pitanje novca, podele istog i plaćanja svih životnih potreba među najvažnijim su stavkama koje morate proći kako biste znali na čemu ste i šta možete očekivati. Važno je postići sporazum koji odgovara i vama i vašem partneru, kako kasnije ne bi bilo nepotrebnih nesuglasica oko toga.

Zajednički život prije braka – da ili ne?

Možda uopšte ne planirate da se udajete, a možda vam je to trenutni prioritet. Bilo kako bilo, razmislite kada je za vas najbolje vreme da se uselite se s partnerom i šta će usrećiti njega, a šta vas. Ako ne želite isprobati zajednički život prije braka jer negujete određene tradicionalne vrijednosti, razgovarajte s partnerom o tome i objasnite mu svoje stavove. Prisilne odluke nikada nisu donele ništa pozitivno.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..