Da ne bacate pare na SKUPE preparate, evo kako da kod kuće napravite SPA ugođaj!

Foto: Profimedia
0 5,600

Zablistaćete i odmoriti se!

Priče o Kleopatrinoj lepoti i harizmi vekovima ne prestaju da intrigiraju ljude širom sveta. Legenda o njenoj ličnosti nastaviće da živi dalje kroz istoriju, a mi vam otkrivamo tajne Kleopatrine lepote koje i vi možete isprobati.

Počnite sa ovih 10 predloga koji slede u nastavku, ako ste raspoloženi za kraljevski tretman, koji bez svake sumnje zaslužujete.


Kupka od mleka

Hipokrat je napisao kako je Kleopatra koristila mleko od čak 700 magarica kako bi se u njemu kupala. S obzirom da mleko u sebi sadrži mlečnu kiselinu, ono je odlično za kožu jer vrši blagi piling. Pošto verovatno nemate pristup povećem krdu, biće dovoljno da u kadu pored obične vode dodate oko 2 litra kozjeg mleka. A za potpuni Kleopatra tretman, nakapajte esencijalno ulje jasmina i sandalovog drveta, pa dodajte još šolju sirovog meda.

Ne smete da počnete da živite zajedno dok ga ne pitate OVE tri stvari!

Piling od soli

Nije tajna da je so odlično sredstvo uz pomoć kog možete odstraniti mrtve ćelije kože. I Kleopatra je to znala, pa je često koristila soli iz pećina i mora zbog kojih je imala baršunasto mekanu kožu. Za jači piling koristite krupnu morsku ili himalajsku so, u koju ćete dodati par kapi svog omiljenog esencijalnog ulja.

Matični mleč

Naučno je dokazano da je matični mleč izuzetno zdrav za organizam, a Kleopatra je znala da je dobar i za lepotu. On pomaže ćelijama da se obnavljaju, te tako potražite kreme u kojima je matični mleč jedan od glavnih sastojaka. Podočnjaci će vam se smanjiti, bore će krenuti da nestaju, a suva koža biće adekvatno hidrirana.

Ove signale ne smete ignorisati: Alarm da vaša koža vapi za pomoć zbog pada imuniteta!

 

View this post on Instagram

 

In its natural form, honey is produced by enzyme activity, plant matter, and live bacteria coming together to create a powerful ingredient with hundreds of practical uses. The unique process that creates honey makes it especially valuable for cosmetic uses, such as clearing acne, healing scars, and evening out skin tone. Raw, unpasteurized honey has the most potential for topical application on skin and you can find it in our Gentle Face Cleanser. . . . . #nucaorganic #naturalskincare #naturalcleanser #noartificialcolors #naturalcosmetics #naturalextracts #naturalmoisturizer #naturalbeauty #naturalingredients #naturaloils #rawhoney #honeycosmetics #honey #organiccleanser #organicbeauty #organicmoisturizer #organiccosmetics #organicingredients #organicoils #organicskincare #madeinromania

A post shared by Nuca Organic (@nucaorganic) on


Sapun od loja

Poznato je da je Kleopatra redovno koristila razne sastojke u tretmanu lepote (med, maslinovo ulje,.  grožđe, jabukovo sirće, đumbir…) pa se tako na spisku našla i guščja mast. Verujemo da većina opravdano biva zgrožena idejom da se kupa životinjskom mašću, ali samo da napomenemo da takvi sapuni sadrže Omega 3 i vitamin B12, što je verovatno bio razlog da ih Kleopatra upotrebljava.

Pčelinji vosak

Od davnina pčelinji vosak se koristi u kozmetici, pa ga je i sama kraljica lepote Kleopatra, veoma volela. Ukoliko niste alergični na njega, slobodno koristite sve preparate koji ga sadrže u sebi, od balzama za usne, preko različitih krema, pa do maskare.

Foto Profimedia
Izvor/Autor SrbijaDanas
Komentara
Očitavanje..