Negujte se suncokretom: Najbolje što možete da uradite za kožu i kosu

Ako želite da osvežite vašu prirodnu boju i vitalnost kose, isprobajte suncokret

Suncokretovo ulje se koristi u nezi kose i kože već vekovima. Nažalost, većina ovu namirnicu koristi samo u pripremi hrane.

Zato vam preporučujete da ovu namirnicu koju verovatno imate u svojoj kući iskoristite i pružite kosi i koži odličnu negu.

Suncokret pojačava prirodnu boju kose

Ako želite da osvežite vašu prirodnu boju i vitalnost kose, isprobajte suncokret. Stavite četvrtinu šolje osušenih latica suncokreta u manju šerpu, dodajte dve šolje proključale vode i ostavite da se ohladi. Procedite tečnost i sipajte u čiste tegle ili flaše. Isperite kosu na uobičajen način a zatim nanesite čaj od suncokreta. Ne morate da ispirate kosu. Osušite kosu na uobičajen način.

Maska od suncokretovih semenki

Sameljite pola šolje sirovih semenki suncokreta dok ne dobijete prah. Dodajte nekoliko kašičica vode da dobijete gustu pastu. Nanesite na lice i vrat, pa isperite. Ostatak paste možete čuvati u zatvorenoj tegli u frižideru.

Kupka od suncokretovog ulja

Pomešajte kašiku suncokretovog ulja, četvrtinu šolje blagog gela za tuširanje i četvrtinu šolje vode. Sipajte ovu mešavinu u kadu napunjenu toplom vodom. Opuštajte se u kadi bar 20 minuta, a zatim kožu osušite blagim tapkanjem peškirom i nanesite mleko za telo. Koža će vam biti glatka i blistava.

izvor.stil.kurir.rs

 

 

Komentara
Očitavanje..