NIJE PENIS KRIV: Evo zašto ona NE MOŽE da doživi ORGAZAM!

Nije sve u veličini.

Ukoliko žena ne može da doživi vrhunac, za to se uglavnom krive muškarci. Ili nije dovoljno obdaren ili nije dovoljno čvrst, neki razlog će se sigurno naći. Međutim, čudnog li čuda, ne mora da bude njegova krivica.

Nova istraživanja u Univerzitetu Indijana su otkrili kako je za nemogućnost orgazma takođe odgovorna i sama građa ženskih genitalija. Kako su naučnici otkrili, glavna razlika je udaljenost klitorisa i urinarnog trakta, što je fizičko obeležje koje se određuje još dok je beba u materici.

One žene kod kojih je ta udaljenost manja od 3 centimetra su srećnice jer klitoris prima dovoljno nadražaja u toku seksa, pa one lakše i dolaze do vrhunca. Suprotno tome, kada je udaljenost veća od 3 centimetra, nadražaja je premalo, pa žena ne može da svrši samo penetracijom.

par_0
Naučnica Elizabet Lojd sa Kinsi Univerziteta je rekla kako je „magični broj 2.5 centimetra“.

– Faktori poput veličine penisa, privlačnosti partnera i njegove tehničke izvedbe mogu da imaju manji efekat na orgazam, ali onaj najveći čini anatomska udaljenost urinarnog trakta od klitorisa – dodala je ona.

Istraživanja su pokazala da žene lakše postižu orgazam samom stimulacijom klitorisa, na primer oralnim seksom, dok je kod muškaraca drugačiji slučaj – najlakše postižu vrhunac tokom vaginalne penetracije.

 

SD

Komentara
Očitavanje..