NISTE SIGURNI GDE JE GRANICA? Naučite kako da PREPOZNATE i SPREČITE mobing na poslu!

Svačije je pravo da radi u okruženju bez seksualnog uznemiravanja, bez izuzetaka.

Kada govorimo o seksualnom uznemiravanju na poslu, svi su na gubitku. Utiče, kako na produktivnost, tako i na moral na nivou celokupne organizacije.

Svačije je pravo da radi u okruženju gde ga, ni na koji način, neće seksualno uznemiravati i gde ćemo rezultate postizati samo na osnovu naših poslovnih uspeha.

Veoma je bitno da se mobing prepozna, jer se vrlo često neke situacije zanemare i okrene se glava na drugu stranu, iz prostog razloga što su postale svakodnevica, smatramo da nisu ozbiljne i da nisu vredne gubitka posla. Osoba koja je upletena u ovakav sukob može izgubiti posao, reputaciju, čak i karijeru.

Seksualno uznemiravanje je ilegalno i ne sme biti tolerisano ni na jednom radnom mestu.

Mobing može postajati i između kolega koje su istog ili različitog pola, kao i na svim nivoima organizacije. Takođe, nije ograničen samo na firmu, već gde god da je zaposleni zastupnik firme. Da li su to zabave, večere sa klijentima, konferencije ili humanitarni događaji, nema razlike.

Ukoliko niste sigurni gde je granica, granica je tamo gde je vi postavite.

Pogledajte ovaj video snimak, koji će vam na jednostavan i precizan način pokazati kako da prepoznate znake seksualnog uznemiravanja i kako da ga sprečite:

 

SD

Komentara
Očitavanje..